Prijem i druženje u Našicama, a iz Vukovara večeras starta 4. memorijalni ultramaraton

Facebook
Twitter
Pinterest

Večeras počinje 4. memorijalni ultramaraton “Od velikog do malog Vukovara”. U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja “Nexe team” Našice, trčat će se od danas do 27. lipnja na relaciji Vukovar – Sunja , u dužini 305 kilometara i neprekidnom trajanju od 37 sati.

U Našicama je danas sudionike ultramaratona primio gradonačelnik Krešimir Kašuba. – “S ponosom pozdravljam sudionike ovogodišnjeg 4. po redu memorijalnog ultramaratona. Ponosno mogu reći da je idejni začetnik upravo naša Udruga rekreativnog trčanja “NEXE team” Našice i njen predsjednik Tomislav Gall. Kroz prethodne godine razvilo se prijateljstvo našeg grada sa Sunjom. Svakim ovakvim okupljanjem prisjećamo se poginulih branitelja pa smo im i ovim povodom odali počast pred Uskrslom Hrvatskom” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik URT “NEXE team” Tomislav Gall prokomentirao je kako se opet sprema loše vrijeme, ali i poručio da prirodne nepogode sudionike ovog ultramaratona ne mogu zaustaviti. -Ima nas 40-ak trkača iz cijele Hrvatske, uz potporu Hrvatske kopnene vojske, vatrogasaca, policije i svih drugih. Hvala DVD-ovima koji su nam pomogli s logistikom, hvala Zajednici sportskih udruga i svima koji su nam pomogli. Spremni smo i jedva čekamo start” – poručio je Tomislav Gall.

Vijećnica Općine Sunja Rosana Mađer zahvalila se gradonačelniku i domaćinima na prekrasnom dočeku. – Prelijepo se osjećamo, jako smo lijepo i srdačano dočekani, a takav doček pripremamo i vama u Sunji – poručila je.

Izaslanstva su danas položila vijence i zapalila svijeće ispred spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska”, nakon čega je uslijedio blagoslov sudionika i zastava u Župnoj crkvi sv. Antuna Paovanskog.

Start ultramaratona bit će iz grada heroja u 21 sat, a prethodi mu polaganje vijenaca ispred središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit