Preventivni postupci u objektima koji nisu dugo korišteni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Stožer civine zaštite upozorio je na činjenicu kako dio objekata nije bio u funkciji kroz duže razdoblje pa postoji potencijalni rizik pojavnosti Legionella u vodovodnim sustavima takvih objekata. Posebno se to odnosi na javne ustanove poput škola, vrtića, bolničkih odjela koji nisu bili u funkciji, sportskih i rekreacijskih objekata, turističkih objekata i drugih. Stagnacijom vode u vodovodnim sustavima stvaraju se idealni uvjeti za razvoj Legionella, a time i rizik za pojavu legionarske bolesti. Stoga predlažu kako je potrebno provesti preventivne postupke suzbijanja legionarske bolesti u objektima koji se privremeno nisu koristili. To minimalno uključuje ispuštanje vode na svim izljevnim mjestima u toplom i hladnom krugu u trajanju najmanje 20 minuta – dakle – slavine, tuševi, vodokotlići i slično, za vrijeme dok objekti nisu u funkciji, a sve kako bi se onemogućila stagnacija vode u cijevima te na taj način smanjio rizik od pojavnosti Legionelle.

izvor: Stožer CZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit