Prevarena za pola milijuna kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata policija je evidentirala 8 kaznenih djela od kojih u današnjem izvješću izdvaja kaznena djela prijevara, oduzimanje tuđe pokretne stvari i oštećenje tuđe stvari.
PREVARENA ZA POLA MILIJUNA KUNA
Početkom ove godine, 41-godišnja hrvatska državljanka stupila je putem društvene mreže u kontakt s nepoznatim počiniteljem koji se predstavio da je iz Velike Britanije. U višemjesečnoj komunikaciji, nepoznati počinitelj je pod izgovorom privremeno nedostupnog bankovnog računa, zatražio novčane pozajmice od 41-godišnjakinje. U periodu od veljače do svibnja ove godine, 41-godišnjakinja je na više različitih bankovnih računa nepoznatih vlasnika, uplatila različite novčane iznose ukupno više od pola milijuna kuna. Nakon izvršenih uplata, nepoznati počinitelj je prekinuo komunikaciju i oštećenoj nije vratio uplaćeni novac.
UKRAO I OŠTETIO AUTOMOBIL
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela oduzimanje tuđe pokretne stvari i oštećenje tuđe stvari. U noći s 17. na 18. lipnja, u Donjem Miholjcu, 20-godišnjak je ukrao i koristio osobni automobil vlasništvo 38-godišnje hrvatske državljanke. U jutarnjim satima 18. lipnja, brzom intervencijom policije, pronađen je osobni automobil i 20-godišnjak. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da 20-godišnjak tijekom korištenja oštetio ukradeni osobni automobil. Vlasnici je počinjena materijalna šteta veća od 30 000 kuna.
GRAĐANI PRONAŠLI ODBAČENE BOMBE
Jučer, 18. lipnja, oko 7 sati, pokraj poljskog puta između Dalja i Borova, 49-godišnji hrvatski državljanin pronašao je ručnu bombu M52. Istog dana, oko 12 sati, između Nemetina i Sarvaša, prilikom obavljanja građevinskih radova, 33-godišnji hrvatski državljanin pronašao je ručnu bombu M75. Pronađene bombe je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeo s mjesta pronalaska.
Policija podsjeća da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
GORIO PARKET U KUĆI
Jučer, 18. lipnja, oko 9,15 sati, u Osijeku, na katu kuće vlasništvo 54-godišnjeg hrvatskog državljanina, došlo je do požara. Utvrđeno je da je zbog preopterećenja spoja produžnog i glavnog električnog kabla izbio požar, a koji je djelomično zahvatio parket na katu obiteljske kuće. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a vlasniku je nastala manja materijalna šteta.
PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće, gdje je su dvije prometne nesreće dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale 2 prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.

izvor: PUOBZ

foto: ilustracija RN

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit