Prevare i alkoholizirani vozači

Facebook
Twitter
Pinterest

POLICIJA ODUZELA DUHAN
Jučer, 20. srpnja, u Čepinu, temeljem naloga suda, policijski službenici su pretražili dom i druge prostorije kojima se koriste 60-godišnjakinja te su pronašli i oduzeli oko 24 kilograma sitno rezanog duhana i 350 ručno izrađenih cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te digitalnu vagu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 60-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.

KUPOVAO IGRAČU KONZOLU PA OSTAO BEZ NOVCA
U nedjelju, 17.srpnja, 30-godišnjak je u namjeri da kupi igraču konzolu stupio u kontakt s prodavačem putem „Njuškala“. Nakon dogovora da će kupnju izvršiti putem „PayProtect“ prodavač je 30-godišnjaku proslijedio link na koji je on upisao bankovne podatke te mu je skinut novac s računa. Kada je pokušao ponovno stupiti u kontakt s prodavačem više mu se nije javljao.
Iz policije upozoravaju građane da nikada ne dijele ili upisuju CVC/CVV broj niti autoriziraju transakciju, za uplatu na vaš račun dovoljno je dati IBAN broj. Također, ako kupac šalje bilo kakvu poveznicu, uvijek ju treba provjeri, iako se na prvi pogled često čini kao prava. Ne mora se nigdje klikom potvrditi svoj broj računa i podatke s kartice kako bi bila izvršena uplata. Osobne podatke i podatke bankovne kartice (ime i prezime, trajanje kartice, cvv) upisujete samo ako vi kupujete i to samo na provjerenim stranicama banke ili pružatelja usluge plaćanja.

PREVARENA PUTEM INTERNET APLIKACIJE
Krajem mjeseca lipnja, 47-godišnjakinja je putem Internet aplikacije „WhatsApp“ stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja prodaje drvene pelete putem „Njuškala“. S ciljem kupnje drvenih peleta dogovorila je uvjete kupnje s osobom koja se nalazi izvan granica Republike Hrvatske, a koja joj je poslala račun. Nakon uplaćenog računa u iznosu od 4.100,00 kuna nepoznata osoba se više nije javljala.

UPRAVLJAO AUTOMOBILOM S DVA PROMILA ALKOHOLA
Jučer su, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici u nadzoru prometa evidentirali dva vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,45 sati u Satnici Đakovačkoj, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač bicikla 59-godišnjak iz Satnice Đakovačke. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2,00 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća, u Osijeku u kojoj je nastala materijalna šteta.

Izvor:PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit