Pretragom doma i drugih prostorija pronađena marihuana

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 2 kaznena djela –  neovlaštena proizvodnja i promet drogama i teška krađa

POLICIJA PRONAŠLA MARIHUANU
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Jučer, 22. kolovoza, u Osijeku, temeljem naloga suda policijski službenici su pretražili dom i druge prostorije kojim se koristi 42-godišnjak. Tom prilikom su pronašli i oduzeli 6 stabljika, 3,5 grama i 110 sjemenki marihuane te 0,3 grama amfetamina.

UKRAO ZLATNI NAKIT I RUČNI SAT
Jučer, 22. kolovoza, u Potnjanima, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i ukrao zlatni nakit i ručni sat, vlasništvo 75-godišnjeg hrvatskog državljanina.  Vlasniku je pričinjena materijalna šteta oko 3000 kuna.

DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 16. do 23. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 3 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja.  Građani su na području Osijeka i Belog Manastira dragovoljno predali 3 ručne bombe,1 protupješačku minu i 620 komada raznog streljiva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje
Iz PU osječko baranjske pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole da takva sredstva građani ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji kako bi poslali stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.
Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Našica po jedna prometna nesreća.
U vremenu od 20. do 22. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 8 vozača (5 osobnog automobila i 3 biciklista) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda, osim alkohola evidentirano je i 295 prekršaja od čega 173 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja pod zabranom i 85 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 20. kolovoza, u 23,30 sati, u Osijeku, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 22-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U petak, 20. kolovoza, u 21,50 sati, u Đurđenovcu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vozaču osobnog automobila, 22-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Velimirovca, koji je upravljao osobnim automobilom i nije počinitelj prometne nesreće, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,55 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
U nedjelju, 22. kolovoza, u 15,15 sati, na županijskoj cesti broj 4237, između Ordanje i Andrijevca, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 19-godišnji hrvatski državljanin iz Andrijevca, tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je sa kolnika. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje propisana je novčana kaznado 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit