Premijer posjetio Belje plus d.o.o., a na Fakultetu agrobiotehnoloških znanosti održao radni sastanak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Vlada je svjesna enormnih potencijala Hrvatske u poljoprivrednoj proizvodnji i spremna je domaćim poljoprivrednicima pružati potporu kao i do sada.

Premijer posjetio Belje plus d.o.o.

Nakon obilaska radova i potpisivanja ugovora kojim se nastavlja izgradnja autoceste na međunarodnom koridoru 5C, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u društvu župana Ivana Anušića i ministrice poljoprivrede Marije Vučković posjetio je Belje plus d.o.o. gdje je predstavljen proizvodni sustav Mitrovac temeljen na sinergijskoj povezanosti farme mliječnih krava, bioplinske elektrane i staklenika za proizvodnju rajčice.
– Vlada je svjesna enormnih potencijala Hrvatske u poljoprivrednoj proizvodnji i spremna je domaćim poljoprivrednicima pružati potporu kao i do sada. Želimo kroz inovativni pristup dati poticaj poljoprivrednicima da budu konkurentni i da tako Hrvatska proizvodi što više hrane te da se ona konzumira upravo na našem hrvatskom tržištu. Hrvatska ima enormne potencijale u poljoprivredi i u svemu što radimo u ovom mandatu s promjenom zakona, s poticajima, s povlačenjem europskih sredstava, nastojimo dati nove mogućnosti za poljoprivrednike, njihov rad i aktivnost – istaknuo je Plenković. Pozvao je i na pokazivanje domoljublja kupovinom domaćih proizvoda jer je Hrvatska otvorena ekonomija, a svima nam je u interesu zaštititi domaće proizvođače.

Na Fakultetu agrobiotehnoloških znanosti održan radni sastanak 

O poljoprivrednim potencijalima Osječko-baranjske županije govorilo se i na radnom sastanku organiziranom u velikoj dvorani Fakulteta agrobiotehnoloških znanosti u Osijeku gdje su se predsjednik Vlade, župan i ministrica poljoprivrede te ministar Marko Pavić sastali s predstavnicima tvrtki koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, predstavnicima Sveučilišta u Osijeku, Grada Osijeka, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske gospodarske komore, Poljoprivrednog instituta Osijek, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te udruga svinjogojaca, govedara i voćara.
– Danas smo razmijenili mišljenja o svemu onome što Vlada radi u pogledu poljoprivrede i ruralnog razvoja. Mislim da smo u svom mandatu donijeli niz kvalitetnih rješenja, imali vrlo značajan proračunski okvir za poljoprivredu te provodili aktivne mjere. Današnji dijalog smo iskoristili da bi napravili jednu pravu sintezu, možemo reći i socioloških i demografskih karakteristika Slavonije danas, odnosno cijelog istoka Hrvatske. Prijedlozi i inicijative koje smo čuli od naših partnera danas ovdje u Osijeku zasigurno će se doprinijeti budućoj aktivnoj politici poljoprivrede – rekao je premijer nakon sastanka.
– U situaciji pandemije postali smo svjesniji važnosti poljoprivrednog resora, a naša je županija najveći poljoprivredni proizvođač u Hrvatskoj. Zadovoljan sam sastankom koji smo održali s predstavnicima Vlade i ministarstva, poljoprivrednim tvrtkama, udruženjima i drugim važnim dionicima u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji s našeg područja. Revitalizacija cijele Slavonije nam je svima primat i nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom realizaciju svih projekata kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem s posebnim naglaskom na osnaživanje poljoprivredne aktivnosti na našem području – rekao je župan Anušić.
Poljoprivreda je od osamostaljenja Hrvatske uvijek bila vruća tema, rekao je Marko Pipunić iz Žito Grupe u ime poljoprivrednih proizvođača koji su sudjelovali na sastanku.
– Zahvaljujem se premijeru i suradnicima jer imaju sluha za ovu vruću temu, jer prepoznaju važnost Slavonije, Baranje i Srijema za cijelu Hrvatsku. Dali su nam neke teme za razmišljanje, a složili smo se da je danas važnost istoka Hrvatske veća nego prije, a uloga svih nas je jednako važna i odgovorna. Ako nastavimo ovim tempom kako smo započeli i kako smo se danas dogovorili, siguran sam da Hrvatska neće imati problem sa samoodrživosti i samodostatnosti jer potencijala imamo, znanja imamo. Ovdje su i institucije koje mogu proizvesti to znanje, resurse imamo i uz podršku Vlade RH vjerujem da idemo u dobrom smjeru – istaknuo je Pipunić.
Današnji posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i članova Vlade čiji su resori od iznimne važnosti za razvoj istoka Hrvatske pokazatelj je da, unatoč pandemiji koja nije zaobišla ni Hrvatsku, razvojni i kapitalni projekti nisu stali. Nastavak njihove realizacije od iznimne je važnosti za Osječko-baranjsku, ali i druge slavonske županije s ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit