Premijer Andrej Plenković otvorio radove na glavnom gradskom trgu u Našicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjetu Našicama. U prostoru Gradske uprave jutros je održao sastanak s gradonačelnikom Našica Josipom Miletićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem.

Nakon sastanka premijer Plenković otvorio je početak radova na rekonstrukciji Trga dr. Franje Tuđmana u sklopu projekta obnove kulturne baštine “Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog”. Na gradskom trgu nazočne je pozdravio domaćin – gradonačelnik Našica Josip Miletić, koji je kazao kako je ovo primjer dobrog zajedništva  i suradnje nacionalne, regionalne i lokalne sredine. Župan Ivan Anušić rekao je kako ovaj projekt vrijedan stotinu milijuna kuna pokazuje kontinuitet rada. Ključna je inicijativa s najnižih razina kako bi se realizirali projekti, poput ovoga u Našicama – kazao je Anušić. Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo što svjedoči početku ovako važnog projekta koji će unaprijediti infrastrukturu grada Našica. Vlada mora pomoći Slavoniji, a to će učiniti, između ostaloga, novom statističkom podjelom u kojoj će pet slavonskih županija biti u Panonskoj Hrvatskoj uz Sisačko moslavačku, Karlovačku i Bjelovarsko bilogorsku županiju – rekao je premijer Plenković te izrazio  zadovoljstvo što može podržati aktivnosti ministrice Nataše Tramišak, koja dolazi iz naše županije, a na kojoj je odgovornost za preuzimanje velikih sredstava osiguranih za projekte u idućih sedam godina.

Našički župnik i gvardijan fra Petar Cvekan izmolio je prigodnu molitvu i blagoslovio početak radova na glavnom gradskom trgu.

Tekst: Tomislava Justić
Foto: Tomislava Justić/Ninoslava Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit