Predstavljen projekt solidarnosti “Vatrogasci u zajednici”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u Lili održana početna konferencija projekta solidarnosti „Vatrogasci u zajednici“ na kojoj je projektni tim mladih DVD-a Lila predstavio projektne aktivnosti, zadane ciljeve i očekivane ishode projekta. Kako je istaknuo jedan od voditelja projekta Dorijan Lamot, projektom su dobili 6.000 eura, a sredstva će biti uložena u edukaciju mladih vatrogasaca, organiziranje slobodnog vremena u naselju i suradnju sa svim ostalim udrugama u Lili. Sredstva su dobivena od Europske komisije, preko Agencije za mobilnost i programe EU iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Čestitajući na ovom projektu, gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je sve pohvale Dorijanu Lamotu koji je inicirao projekt te predsjedništvu DVD-a Lila i Vatrogasnoj zajednici Našice. DVD Lila je 1. vatrogasna zajednica u Hrvatskoj, a 2. u Europi koja je povukla europska sredstva iz ovog fonda. Gradonačelnik je istaknuo i kako Grad s vatrogascima ima izvrsnu suradnju koja je iznimno važna.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić rekao je kako svi mogu biti ponosni na DVD Lila i dobivena sredstva iz Europskog fonda solidarnosti, a cijeli projekt je primjer i svima ostalima. Čestitkama su se pridružili i predstavnici Županijske vatrogasne zajednice ističući važnost projekta.

Predstavljanju su bili nazočni: saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik, županijski zapovjednik i pročelnik Županijske vatrogasne zajednice OBŽ – Zdenko Čarapar, Zoran Pakšec i Berislav Hengl, predsjednica Savjeta mladih i direktorica Turističke zajednice Našice Ines Resler, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predstavnici vatrogasnih zajednica Našice, Đurđenovac i Magadenovac, DVD-ova, Crvenog križa i udruga koje djeluju u Lili.

Domaćine, goste i projekt blagoslovio je vlč. Perica Matanović.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit