Predstavljamo: Brandi Carlile

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageBrandi Carlile rođena je 1. lipnja 1981. u Ravensdale, Washingtonu. Glazba ove pjevačice, tekstopisateljice, gitaristice i pijanistice obuhvaća nekoliko žanrova: pop, rock, alternativni country, indie i folk. U drugoj polovici 2004. potpisuje diskografski ugovor s Columbia Records. Već slijedeće godine objavljuje prvi studijski album jednostavno nazvan 'Brandi Carlile'. Ubrzo nakon toga napušta Seattle i nastavlja suradnju s braćom Hanseroth s kojima je surađivala na snimanjima prijašnjih singlova i regionalnim turnejama. Ova trojka čini bazu njezinog današnjeg benda. Na dvogodišnjim nastupima od brojnih pjesama napravili su odabir koje će se kasnije naći na albumu 'The Story'.

Godine 2005. Brandi Carlile uvrštena je na Rolling Stone's-ov popis '10 izvođača koje trebate pogledati u 2005. Do kraja 2006. odradila je nekoliko samostalnih turneja, kao i gostovala na nastupima Ray LaMontagne, Indigo Girls, The Fray, Chris Isaak, Tori Amos i Shawn Colvin.
Brandin drugi album 'The Story' izlazi u travnju 2007. Producirao ga je T Bone Burnett, koji je dogovorio suradnju s Indigo Girl na ‘Cannonball’. Album su za 11 dana snimili: Brandi Carlile, blizanci Tim i Phil Hanseroth i bubnjar Matt Chamberlain. Pucanje Brandinog glasa tijekom snimanja ‘The Story’ dogodilo se sasvim slučajno, a u konačnici taj događaj je obilježio nastavak snimanja albuma. Carlile sama za svoj glas kaže kako je 'tehnički neispravan ali emocionalno točan'.
Široj publici predstavila se kada je ABC odabrao tri Brandine pjesme za seriju Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy): ‘Tragedy,’ ‘What Can I Say,’ i ‘Throw It All Away’. U travnju 2007. napravljen je video uradak za pjesmu 'The Story' gdje su se mogli vidjeti i inserti iz serije Uvod u anatomiju. U svibnju iste godine kao podloga u specijalnoj dvosatnoj emisiji Uvoda u anatomiju vrtjela se Brandina pjesma ‘Turpentine’. U prvoj polovini godine nastupat će na krstarenjima, te s Newtonom Faulknerom, Maroon 5 i One Republic.
www.brandicarlile.com/

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit