Predstava koju smo voljeli i uz koju smo odrasli …

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Čuvena sarajevska “Audicija” na sceni se pojavila 1985. godine, kao apsolutna hit predstava koju je u tadašnjoj državi vidjelo više od milijun ljudi. Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića. Poslije toga slijede “Nova Audicija” 1990., gdje se Ninčić pojavljuje u istom statusu s likom Mostarca, Hercegovca Marinka Ćutuka (ćetiri sata ćamim ćekajući), a 1998. godine s predstavom najnovija “Audicija (Primi me)” i kao kompletan autor. Ta je predstava doživjela preko 1000 izvedbi koje je vidjelo preko pola milijuna gledatelja.

U najnovijoj “Audiciji” (Supernova Audicija) autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova i njihovih nezaboravnih scena – Marinka Ćutuka koji “četiri sata čami čekajući” ili priče o “keruši i 7 malih kučića”, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvan Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udana u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (Bosanka tek izašla iz zatvora gdje je završila zbog ubojstva supruga) i Džemsudin Šimširpašić, tipičan predstavnik raje iz sarajevske čaršije.

Uz Stanka Bogovjevića u ulozi neizbježnog profesora, tu su još glumci Aleksandar Krstajić, Vladimir Balašćak te autor/glumac Željko Ninčić. Glumačka ekipa ali i sama koncepcija ovog osebujnog kazališnog žanra jamstvo su dvosatnog smijeha do suza.

Supernovu Audiciju pogledajte u našičkom Domu kulture u petak, 11. svibnja od 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna nabavite u pretprodaji u Radiju Našice radnim danom od 8 do 14 sati. Telefon za informacije 031 / 613 617.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit