Među odlikovanim darivateljima su David Gull iz Našica, Ivan Cinkuš iz Beljevine i Dražen Tomašić iz Koške

Facebook
Twitter
Pinterest

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je 164 dobrovoljna darivatelja krvi, a na današnjoj svečanosti poručio da su oni humanitarci jer ne biraju i ne dijele ljude kojima će pomoći.

-„Hvala vam od srca i živjeli! Neću vam reći samo tako nastavite, vrijeme je za druge. Hvala vam na ovome što ste napravili do sada“ – poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović dobrovoljnim darivateljima krvi kojima je, povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, uručio odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene, u 2021. godini.

Poručio je da mnoga odlikovanja osobno uručuje ako za to postoji razlog: „Ako igdje postoji razlog, onda postoji u vašem slučaja – da svakome stisnem ruku i zahvalim u ime hrvatske države“ – zaključio je predsjednik Milanović.

Među darivateljima kojima je danas uručeno odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske su i darivatelji s našeg područja:  David Gull iz Našica, Ivan Cinkuš iz Beljevine i Dražen Tomašić iz Koške.

U ime odlikovanih obratila se dobrovoljna darivateljica krvi Ivanka Brlečić koja je zahvalivši Predsjedniku Republike na dodijeljenim odlikovanjima kazala kako je zbog očuvanog kruga solidarnosti Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja se može pohvaliti dovoljnim količinama sigurne krvi.

-„To za svaku zemlju predstavlja nacionalno bogatstvo jer bolest i nemoć ne poznaju odgodu. Vjerujem da je svatko od nas ponosan na činjenicu da je svojom krvlju pomogao sačuvati ili produljiti nečiji život kao što će plemenitost drugih možda jednom spasiti i naš život“ – kazala je gospođa Brlećić.

tekst:N.Pavlus/izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske/foto: Ured predsjednika RH, Tomislav Bušljeta, Marko Beljan

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit