Predrag Livak novi predsjednik “Slavonskih planinara”

Danas je u prostorijama DVD-a Našice održana izborna skupština udruge “Slavonski planinari” – krovne udruge svih slavonskih planinarskih društava. Za novog predsjednika izabran je Predrag Livak iz HPD-a “Sokolovac” Požega. Dužnost tajnika povjerena je Otmaru Tosenbergeru – dosadašnjem dugogodišnjem predsjedniku, a za članove Upravnog odbora izabrani su još Hrvoje Tržić iz PD-a “Krndija” Našice, Mario Ripli iz HPD-a “Papuk” Virovitica, Krešimir Slobodnjak iz HPD-a “Strmac” Nova Gradiška, Milijan Žulj iz HPD-a “Bršljan-Jankovac” Osijek te Igor Nađ iz HPD-a “Cibalia” Vinkovci. U Nadzorni odbor izabrani su Zoran Milaković, Nada Razumović i Anica Filipović, a u Sudu časti su Krešimir Kušenić, Mila Andrić i Slavko Pokorny. Novoizabrani predsjednik Predrag Livak je zahvalio svima na povjerenju, a dosadašnjem predsjedniku na predanom radu. Govoreći o planovima, među ostalim je istaknuo podmlađivanje članstva, poticanje osnivanja planinarskih obilaznica te apliciranje na javne pozive fondova EU i ministarstava RH iz područja zaštite prirode i sporta te promocije zdravog načina života.
Na skupštini su dodijeljena i priznanja pojedincima i društvima. Priznanje “Đuro Pilar” – najviši oblik priznanja za osobite uspjehe pojedinca na razvitku planinarstva na području Slavonije dobio je Berislav Tkalac iz Županje. Priznanje “Antun Petković” za izuzetan doprinos u organizaciji i unaprjeđenju rada planinarskih udruga dobili su Hrvoje Tržić iz Našica, Predstag Livak iz Požege, Miro Mutter i Vladimir Pavičić iz Osijeka. Priznanje “Julije Kempf” – najviši oblik priznanja za naročite uspjehe planinarske udruge na razvitku planinarstva na području Slavonije dobili su PD “Krndija” Našice, PD “Psunj” Pakrac i HDP “Papuk” Virovitica.
Priznanje u obliku “Prijelaznog pehara Slavonskog planinarskog puta” dobilo je PD “Zanatlija” Osijek. Dobitnici posebnih priznanja su i Davor Matas, Željka Pavlić, Žarko Roček i Silvija Lučevnjak. Domaćin, predsjednik PD-a “Krndija” Našice, Hrvoje Tržić je prokomentirao je da će dobivena priznanja njemu osobno, kao i PD-u “Krndija” Našice, biti poticaj za daljnji rad.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit