Predrag Livak novi predsjednik “Slavonskih planinara”

Danas je u prostorijama DVD-a Našice održana izborna skupština udruge “Slavonski planinari” – krovne udruge svih slavonskih planinarskih društava. Za novog predsjednika izabran je Predrag Livak iz HPD-a “Sokolovac” Požega. Dužnost tajnika povjerena je Otmaru Tosenbergeru – dosadašnjem dugogodišnjem predsjedniku, a za članove Upravnog odbora izabrani su još Hrvoje Tržić iz PD-a “Krndija” Našice, Mario Ripli iz HPD-a “Papuk” Virovitica, Krešimir Slobodnjak iz HPD-a “Strmac” Nova Gradiška, Milijan Žulj iz HPD-a “Bršljan-Jankovac” Osijek te Igor Nađ iz HPD-a “Cibalia” Vinkovci. U Nadzorni odbor izabrani su Zoran Milaković, Nada Razumović i Anica Filipović, a u Sudu časti su Krešimir Kušenić, Mila Andrić i Slavko Pokorny. Novoizabrani predsjednik Predrag Livak je zahvalio svima na povjerenju, a dosadašnjem predsjedniku na predanom radu. Govoreći o planovima, među ostalim je istaknuo podmlađivanje članstva, poticanje osnivanja planinarskih obilaznica te apliciranje na javne pozive fondova EU i ministarstava RH iz područja zaštite prirode i sporta te promocije zdravog načina života.
Na skupštini su dodijeljena i priznanja pojedincima i društvima. Priznanje “Đuro Pilar” – najviši oblik priznanja za osobite uspjehe pojedinca na razvitku planinarstva na području Slavonije dobio je Berislav Tkalac iz Županje. Priznanje “Antun Petković” za izuzetan doprinos u organizaciji i unaprjeđenju rada planinarskih udruga dobili su Hrvoje Tržić iz Našica, Predstag Livak iz Požege, Miro Mutter i Vladimir Pavičić iz Osijeka. Priznanje “Julije Kempf” – najviši oblik priznanja za naročite uspjehe planinarske udruge na razvitku planinarstva na području Slavonije dobili su PD “Krndija” Našice, PD “Psunj” Pakrac i HDP “Papuk” Virovitica.
Priznanje u obliku “Prijelaznog pehara Slavonskog planinarskog puta” dobilo je PD “Zanatlija” Osijek. Dobitnici posebnih priznanja su i Davor Matas, Željka Pavlić, Žarko Roček i Silvija Lučevnjak. Domaćin, predsjednik PD-a “Krndija” Našice, Hrvoje Tržić je prokomentirao je da će dobivena priznanja njemu osobno, kao i PD-u “Krndija” Našice, biti poticaj za daljnji rad.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest