Predavanje o raku dojke kao podsjetnik na važnost preventivnih pregleda i brigu o zdravlju tijekom cijele godine

Facebook
Twitter
Pinterest

U organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena Gradske organizacije SDP-a Našice jučer je u hotelu Park Panolija održano predavanje o raku dojke. Nazočne je, među kojima i saborsku zastupnicu Sabinu Glasovac, pozdravila predsjednica foruma Jasmina Mitka koja je rekla kako se predavanje znakovito obilježava posljednjeg dana mjeseca borbe protiv raka dojke kao podsjetnik da se briga o zdravlju i važnost preventivnih pregleda ne smije zaboraviti niti tijekom ostatka godine.

O raku dojke, prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju govorio je doktor Samir Haj Barakat koji je kao najvažnije istaknuo važnost samopregleda, odazivanja na preventivne preglede i multidisciplinarni pristup liječenju.

– Simbolički je ovaj posljednji datum u mjesecu borbe protiv raka dojke izabran kao podsjetnik da brigu o zdravlju treba voditi i tijekom ostatka godine i zahvaljujem se našim forumašicama SDP-a na organizaciji predavanja. Upravo ovakvim edukativnim predavanjima, koja ćemo nastaviti i s drugim temama, naše ljude želimo podsjetiti koliko su oni bitni u brizi o svom zdravlju te odazivima na preventivne preglede – istaknuo je dr. Samir Haj Barakat.

Magistar fizioterapije Stjepan Paska govorio je o limfedemu – stanju koje se pojavljuje nakon operacije raka dojke te o fizikalnoj terapiji i vježbama kojima se pacijentima poboljšava kvaliteta života.

– Govorio sam o fizikalnoj terapiji: manualnoj-limfnoj drenaži, aparatum drenaži, vježbama i kompresivnom bandažiranju, ali ono najbitnije je edukacija samog pacijenta za vrijeme terapije i za njegov nastavak daljnjeg života – rekao je magistar fizioterapije Stjepan Paska.

Tekst i foto: K.Matasić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit