Požari, krađe, prometne nesreće….

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Iz današnjeg izvješća  Policijske uprave osječko – baranjske izdvajamo jedno kazneno djelo teška krađa i jedno kazneno djelo krađa.  U vremenu od 31. srpnja do 1. kolovoza, od 16 do 23,45 sati, u Osijeku je, nepoznati počinitelj provalio u dvorište tvrtke iz Osijeka i ukrao neregistrirani traktor. Vlasnik tvrtke oštećen je za više od 350 000 kuna.
U noći s 1. na 2. kolovoza, od 22,30 do 7 sati, u Trnavi, nepoznati počinitelj ukrao je iz dvorišta parkiran i otključan osobni automobil vlasništvo 26-godišnjeg hrvatskog državljana iz Trnave. Ukradeni automobil je 2. kolovoza u večernjim satima pronađen u Slavonskom Brodu i vraćen vlasniku.
Jučer, 2. kolovoza, oko 18,30 sati, u Suzi, 39-godišnja hrvatska državljanka je tijekom uređenja dvorišta u psećoj kućici pronašla tromblonsku minu M-76. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je tromblonsku minu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.
U subotu, 1. kolovoza, u Klisi, u radionici za popravak motornih vozila, 63-godišnji hrvatski državljanin je zavario dijelove osobnog automobila vlasništvo 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Uslijed visoke temperature došlo je do požara i zapaljenje gorivih dijelova te je automobil u potpunosti izgorio. Požar se proširio i oštetio djelomično još dva automobila vlasništvo 32-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Velike Kopanice i 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnici su oštećeni za oko 20 000 kuna, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Osijeka, Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Belišća.
U razdoblju od 31. srpnja do 2. kolovoza, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 7 vozača od čega 6 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Evidentirano je još i 212 prekršaja od čega: 101 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 33 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droge u organizmu i 56 ostalih prekršaja. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 1. kolovoza, oko 4,25 sati, u Reisnerovoj ulici u Osijeku, gdje je u nadzoru prometa zaustavljena 25-godišnja hrvatska državljanka iz Delnica koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Vozačici je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj određena joj je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.
Dana 2. kolovoza, oko 12,30 sati u Petrijevcima, 36-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca upravljao je osobnim automobilom i zbog nepropisnog kretanja vozilom po kolniku, udario je u propisno parkirani osobni automobil te potom napustio mjesto događaja. Vozač je brzom intervencijom naknadno pronađen te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu, a zbog alkoholiziranosti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit