Požar u tvornici namještaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo krađe.

UKRAO TORBICU IZ AUTOMOBILA
U razdoblju od subote  (17. travnja) oko 20 sati, do nedjelje (18. travnja) oko 12 sati, u Višnjevcu je nepoznati počinitelj iz osobnog automobila ukrao torbicu u kojoj su se nalazile osobne stvari te novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. 30-godišnjoj vlasnici nastala je materijalna šteta od oko 2.500 kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:
Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

POŽAR U TVORNICI NAMJEŠTAJA

Jučer, oko 17 sati, u Valpovu je došlo do požara većeg obima na objektu tvrtke za izradu parketa i drvenog vrtnog namještaja, vlasništvo 66-godišnjeg državljanina Azerbajdžana. Na mjesto događaja prvi su stigli policijski službenici, a zatim i vatrogasne postrojbe lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vatru je gasilo 60-ak vatrogasaca s 14 vozila DVD-ova iz Valpova, Belišća, Ladimirevca, Zelčina, Marjančaca i Petrijevca. Požar je lokaliziran oko 22:00 sata. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi. Danas će policijski službenici obaviti očevid s ciljem utvrđivanja uzroka požara uz stručnu asistenciju inspektora za zaštitu od požara te vještaka za požare i paljevine Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. Na području Belišća dogodile su se dvije prometne nesreće, dok se po jedna prometna nesreća dogodila na području Osijeka, Našica i Đakova. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Jučer oko u 19:54 sati, na državnoj cesti D 213, na dionici Dalj-Erdut, u prometu je zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Republike Srbije. Vozač se kretao osobnim automobilom izvan naselja brzinom od 150 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 90 kilometara na sat, odnosno 60 kilometara na sat brže od maksimalno dopuštene brzine. Za počinjeni prekršaj određena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna te zabrana korištenja strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

 

izvor i foto: PU osječko-baranjska

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit