Požar u skladištu plastike Drava Internacional

Facebook
Twitter
Pinterest

U 0:40 izbio je požar u dvorištu trtke Drava Internacional. Sve raspoložive snage Civilne zaštite OBŽ su na terenu, požar gase  dvije javne vatrogasne postrojbe i 21 DVD iz cijele županije, ukupno 100 vatrogasaca i 50 vozila. Požar još uvijek nije lokaliziran. Požar je većih razmjera te su uzbunjeni JVP Osijek, DVD Donji Grad, DVD Donji Grad, DVD Retfala, DVD Ernestinovo, DVD Antunovac, DVD Tenja, DVD Sarvaš, DVD Dalj, DVD Čepin, DVD Petrijevci, DVD Valpovo, JPVP B.Manastir, DVD Dalj, DVD Ivanovac, DVD Jagodnjak, DVD Valpovo, DVD Drenje, DVD Hrastin, DVD Petrijevci, DVD Satnica Đakovačka, DVD Belišće. Na mjestu požara nalazi se i županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec.
Na gašenju požara angažirani su i djelatnici osječkih tvrtki Vodovod i Unikom.

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite sudjeluju u gašenju požara sa specijaliziranim daljinski navođenim vozilom za vatrogasne intervencije.
Aktivirani su Stožeri civilne zaštite Osječko-baranjske županije s načelnikom Stožera Matom Lukićem i grada Osijeka s načelnikom Stožera Draganom Vulinom. Stožeri civilne zaštite općina Antunovac, Ernestinovo, Čepin i Vuka su u stanju pripravnosti.

Na zahtjev Načelnika stožera civilne zaštite grada Osijeka putem županijskog centra 112 i Operativnog centra civilne zaštite aktiviran je sustav za rano upozoravanje – SRUUK putem kojega je poslana poruka s upozorenjem u 04,50 sati za šire područje grada Osijeka.
Vjetar trenutno puše iz smjera sjever – sjeverozapad, brzinom 8 m/s i ima tendenciju zadržavanja smjera.
Na mjernim postajama kvalitete zraka u 07:00 sati zabilježeno je slijedeće stanje:
OSIJEK – 1 indeks kvalitete zraka: Prihvatljivo
OSIJEK – 2 indeks kvalitete zraka: Umjereno

Nastava u Gradu Osijeku nije odgođena, no nastavu neće imati djeca u Antunovcu, Ivanovcu, Ernestinovu, Laslovu, Čepinu i Vuki jer vjetar nosi dim prema tim lokacijama.

Načelnik Stožera CZ Grada Osijeka Dragan Vulin rekao je kako kako nitko nije ozlijeđen, no hitna je intervenirala nekoliko puta zbog izloženosti vatrogasaca toplini. Preporuka je za sve, a posebno one koji imaju respiratornih problema da što manje borave na otvorenom. Točan uzrok požara još nije poznat, a s obzirom na veličinu požarišta, gašenje bi moglo potrajati i nekoliko dana.

Mato Lukić, načelnik Stožera CZ Osječko baranjske županije rekao je kako vatrogasci nadljudskim snagama pokušavaju ugasiti požar, vatra je smanjena i spriječena je veća katastrofa jer su svi objekti u krugu puni zapaljivih tvari, materijala, boca s kisikom i plinskih boca. –Gašenje će vjerojatno trajati dugo, ne samo zbog vjetra, nego i zbog  tvari koja gori, a u pitanju je nekoliko tisuća kvadrata površine na kojoj je prešana plastika.  Jutros je izdana preporuka da građani ne izlaze ukoliko ne moraju i da zatvore prozore jer nismo znali u kakvom stanju će biti požarište. Što se zraka tiče situacija je na dvije mjerne stanice u Osijeku za sada dobra, a manifestacije koje su se trebale održati na Trgu dr.Ante Starčevića u Osijeku otkazane su – kazao je Lukić.

izvor: CZ OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit