Požar dimnjaka i trovanje ugljičnim monoksidom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Zbog učestalih požara dimnjaka, koji su zabilježeni u našičkom kraju u posljednje vrijeme, djelatnici Komunalnog poduzeća „Park” Našice uputili su apel sugrađanima da vode računa o svojoj i sigurnosti života i imovine svojih bližnjih. Kako ističe poslovođa Odjela dimnjačarstva Tomislav Moslavac, dimnjake je potrebno čistiti redovito, a taj posao trebalo bi povjeriti ovlaštenoj dimnjačarskoj službi koji će korisniku ukazati na to je li dimnjak ispravan i siguran za korištenje ili nije. Nažalost, mnogi sugrađani odbijaju uslugu pregleda i čišćenja dimnjaka – ističe direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha i napominje kako više od trećine korisnika odbija uslugu, odnosno ne dozvoljava pregled dimnjaka ili se ne odaziva obavijestima dimnjačara u kojima se korisnici pozivaju na dogovor za pregled dimnjaka. Osim na opasnost od požara, Tomislav Moslavac upozorava građane i na trovanje ugljičnim monoksidom do kojeg najčešće dolazi zbog neprozračivanja, istodobne upotrebe nape, sušila za kosu, usisavača ili nekog drugog aspiratora. Opširnije o temi i savjete kako se zaštititi, poslušajte u sutrašnjoj emisiji Lokalac.

Asja Godžirov-Kurilj

foto: pexels

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit