Povećan kapacitet OŽB Našice za prijem COVID-19 bolesnika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek dr. sc. Krunoslav Šego izjavio je kako je kapacitet Opće županijske bolnice Našice povećan s 50 na mogući smještaj 90 COVID pacijenata, što je značajno za ukupno stanje u vezi liječenja oboljelih od COVID-19 na području županije. Pri tomu je angažiran i Dom zdravlja OBŽ, pa se dio bolničkih kapaciteta u Našicama premješta u prostorije našičkog Doma zdravlja.
– Ukupno stanje posljednjih nekoliko dana je nešto bolje nego prošlog četvrtka pa smo recimo jučer u KBC-u imali više otpusta nego prijema pacijenata. Međutim, broj pozitivnih osoba reflektira se na broj pacijenata tek za sedam dana, što znači da je moguće novo povećanje broja pacijenata. Naime, ako je jučer u KBC primljeno 25 pacijenata, a naš ukupan kapacitet je 230 pacijenata, to znači da bi za 10 dana bili puni, pa bi i otvaranje dvorane Gradskog vrta bilo izgledno, no nadam se da do toga neće doći – naglasio je te dodao kako je KBC-e Osijek dobro pripremljen, pa i glede respiratora, a pohvalio je dobru suradnju našičkom bolnicom.
Voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. Tomislav Dijanić rekao je da je na području Osječko-baranjske županije trenutno u samoizolaciji 1.615 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba, a do sada je izliječeno 5.666 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus.
Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ istaknula je kako su brojevi oboljelih i u samoizolaciji u školama bili u porastu te je predloženo privremeno rješenje u vidu djelomičnog prelaska na nastavu na daljinu.
– Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav i pokušalo zaustaviti daljnje nekontrolirano širenje virusa, a znamo da u populaciji srednjoškolaca i starije osnovnoškolske djece ima dosta je asimptomatskog širitelja virusa, predložili smo nove mjere. Naime, 19. studenoga u školskim ustanovama imali smo 213 oboljelih i 1.750 učenika i djelatnika u samoizolaciji, što je povećanje u odnosu na tjedan ranije kada je bilo manje od 100 pozitivnih, a broj u samoizolaciji se povećao za oko 1.000. Stanje u školama nije alarmantno, ovisi od škole do škole, no da bi pridonijeli boljoj situaciji predložili smo da se do kraja polugodišta nastava u srednjim školama odvija na daljinu, osim praktične nastave strukovnih škola. Zatim da učenici od 1. do 4 razreda osnovnih škola idu redovito na nastavu, a od petog do osmog razreda od sutra idu dva tjedna s nastavom na daljinu, dok bi potom dva tjedna bi bili u školi. Ravnatelji škola su donijeli potrebne odluke, na koje je Upravni odjel dao suglasnost, pa ćemo na taj način pokušat utjecati na poboljšanje ukupne epidemiološke situacije u Osječko-baranjskoj županiji – rekla je Sandra Filipović.

izvor:OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit