Potpore poduzetnicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tradicionalni Osječki jesenski sajam po 23. put trebao bi se održati od 2. do 4. listopada 2020. godine, pa su u tijeku zadnje pripreme. Kao i proteklih godina, Osječko-baranjska županija pruža potporu ovoj manifestaciji, između ostaloga i pokroviteljstvom nad Izložbom ženskog poduzetništva koja je posebna priredba u okviru Osječkog jesenskog sajma, a izrasla je u zapaženu sajamsku, ali i znatno opsežniju priredbu.
Tim povodom danas, 8. rujna 2020. godine, o 7. Izložbi ženskog poduzetništva te suradnji Županije i tvrtke Osječki sajam d.o.o. razgovarala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović s direktorom Alenom Vukašinovićem i stručnom voditeljicom komercijalnih, tehničkih i promotivnih poslova Vesnom Grbeša.
– Za projekte poticanja poduzetništva Osječko-baranjska županija je u svom proračunu za 2020. godinu osigurala ukupno 11,2 milijuna kuna te na taj način nastojimo aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva. Jedan od projekata je i poticanje promotivnih aktivnosti, među kojima je i Izložba ženskog poduzetništva. U cilju što kvalitetnije organizacije ove manifestacije, Osječko-baranjska županija je osigurala u svom proračunu 50.000,00 kuna, a za taj iznos će biti zakupljen sajamski prostor te opremljeni štandovi na kojima će žene poduzetnice moći besplatno izlagati svoje proizvode. Inače, kroz svoje projekte poticanja poduzetništva Županija poseban naglasak stavlja na žene poduzetnice te je za njih otvorena i kreditna linija koju Županija provodi u suradnji s HBOR-om s kamatom od 0 %. Osim toga, u tijeku je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima radi ublažavanja posljedica poslovanja uslijed pandemije bolesti COVID-19 u komu je već zaprimljeno više od 500 prijava, a za tu namjenu je osigurano pet milijuna kuna – ističe pročelnica Ivana Katavić Milardović.
Dodaje da će u okviru ove manifestacije biti održane različite tribine i predavanja koja imaju za cilj povećati razinu informiranosti žena poduzetnica o svim projektima poticanja poduzetništva, kreditiranja kao i samozapošljavanja. Sve zainteresirane poduzetnice mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo ili tvrtku Osječki sajam kako bi dobile dodatne informacije o ovom projektu.
Predstavnici Osječkog sajma naglasili su kako je kontinuitet jedna od posebno važnih pretpostavki za uspješno održavanje sajmova, a još više za ostale funkcije sajmova, prije svega za poticanje razvoja gospodarstva. Zahvalili su Osječko-baranjskoj županiji na konstantnoj financijskoj i stručnoj potpori organizaciji sajmova, pa tako i u sadašnjim uvjetima opterećenim posljedicama epidemije koronavirusom.

izvor: OBZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit