Potpisano još devet novih ugovora za energetsku obnovu javnih zgrada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Osječko-baranjska županija, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaključili su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 35 novih projekata za energetsku obnovu zgrada osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne osobe, domova zdravlja i Opće županijske bolnice Našice. Nakon prošlotjednog potpisivanja za deset, danas je u Osječko-baranjskoj županiji potpisano još 9 novih ugovora za izvođenje radova energetske obnove. Ukupna vrijednost za 9 navedenih projekata iznosi 22. 471.841, 98 kuna, sredstva Europske unije iznose 12.925.247, 67 kuna i sredstva Osječko-baranjske županija 9.546.594, 31 kuna. Danas je potpisano devet novih ugovora za izvođenje radova za zgradu Doma za starije i nemoćne Beli Manastir, dvije srednje na području grada Osijeka te osnovne škole diljem Osječko-baranjske županije. Vrijednost ugovorenih radova je više od 22 milijuna kuna – rekla je Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i projekte EU.
Radovi će krenuti do kraja kolovoza ove godine, a rokovi za izvođenje radova su osam ili deset mjeseci ovisno o kompleksnosti i vrijednosti samog projekta. – Osim one direktne koristi koja znači vrlo visoku energetsku uštedu, ovo je korisno i za širu društvenu zajednicu jer daje jedan dodatni zamah u gospodarstvu. Milijuni kuna koji se ulažu, ulažu se u rad devet izvođača s našeg područja što je dodatni benefit – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator. U ciklusu energetske obnove javnih zgrada od 2017. do 2021. godine na području Osječko-baranjske županije odobreno je ukupno 54 projekta ukupne vrijednosti 178 milijuna kuna.

Izvor: OŽB

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit