Potpisan Sporazum o suradnji Zavičajnog muzeja Našice i Akademije za umjetnost i kulturu Osijek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na inicijativu Zavičajnog muzeja Našice, danas je u Našicama potpisan Sporazum o suradnji muzeja i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Sporazum su potpisale dekanica akademije Helena Sablić Tomić i ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak. Danas je formalizirana suradnja koja traje već duže vrijeme zahvaljujući djelatnicama akademije – Margareti Lekić i Jasminki Najcer Sabljak – istaknula je Silvija Lučevnjak. Dodala je da će budućim aktivnostima biti omogućeno promicanje keramike i keramici srodnih djelatnosti kroz ostvarenje projekta s radnim nazivom Keramički prsten, u kojem se planira ostvarenje niza sadržaja koji bi Akademiju za umjetnost i kulturu i Zavičajni muzej Našice te ovaj dio Slavonije etablirao kao centar različitih umjetničkih, muzejsko-galerijskih, edukativnih i turističkih sadržaja.
Prof. dr.sc Helena Sablić Tomić iskazala je zadovoljstvo jer će kroz ovaj sporazum biti omogućeno apliciranje na fondove EU, otvaranje budućih keramičkih nastavnih baza, kreativnih radionica, a mogućnosti se se otvaraju i u potencijalnom uređenju izložbenih i radioničkih prostora u Osijeku, Našicama, Podgoraču, Đurđenovcu i Feričancima. Sudjelovanje Akademije u okviru Kolonije umjetničke keramike omogućit će uključivanje renomiranih keramičara u visokoškolsko obrazovanje budućih umjetnika i likovnih pedagoga.

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit