Posudionica GD CK Našice pomogla mnogima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala Crvenog križa Našice omogućava besplatno posuđivanje medicinskih i ortopedskih pomagala. Namijenjene su osobama u potrebi s trajnim invaliditetom: oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Medicinska i ortopedska pomagala ostaju nedostupna za mnoge osobe s tjelesnim invaliditetom ili one kojima su potrebna zbog ozljede ili bolesti. Dostupnost pomagala uvelike utječe na kvalitetu života osoba kojima su potrebna, ali i života njihovih najmilijih  stoga je Crveni križ Našice prošle godine posudio 62 pomagala osobama u potrebi, a još je više od 30 pomagala na terenu od prošlih godina.

U Posudionici se mogu posuditi invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi i ostalo. Korisnici u pravilu pomagala posuđuju na duže vremensko razdoblje  i vraćaju ih kada im više nisu potrebna. Iz Crvenog križa mole, ako netko ima nekakvo pomagalo, npr. invalidska kolica, hodalice bez kotača, hodalice s kotačima, štake, štapovi, a nije mu potrebno, da ga donese u Crveni križ ili nazove 613-275 kako bi ga mogli podijeliti osobama u potrebi.

izvor: GD CK Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit