Postotak cijepljenja u našoj županiji je 49,7 posto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Uz ostalo, istaknuto je kako je u posljednja 24 sata, obrađeno 299 uzoraka, od kojih je 31 pozitivan nalaz. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (8), Đakovo i Našice (po 4), Belišće i Valpovo (2), Donji Miholjac (1) te općina Bilje, Bizovac, Feričanci, Koška i Marijanci (po 2). Trenutno su 23 hospitalizirane osobe u KBC-u Osijek, od kojih je jedna na respiratoru. Preminula je 1 osoba s područja Osijeka, u dobi od 77 godina. Trenutno je 307 osoba u samoizolaciji.

U proteklih tjedan dana (od 1. do 7. rujna 2021. godine) policijski službenici proveli su 58 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili 6 kršenja (3 u Osijeku, 2 u Đakovu i 1 u Belišću). Obavili su i 874 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera u noćnom klubu u Osijeku. Inspektori i službenici civilne zaštite u istom su razdoblju obavili su 121 nadzor provođenja epidemioloških mjera (64 u ugostiteljskim objektima, 18 u svatovima, 13 u gospodarskim subjektima, po 6 u prodavaonicama, uslužnim djelatnostima i trgovačkim centrima, po 2 na benzinskim postajama i tržnicama te u pekarnicama, a po 1 na sportskom događaju i javnom okupljanju), a nisu utvrdili nepravilnosti.

Na današnjoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, uz analizu podataka o zbivanjima u posljednja 24 sata, posebno je naglašeno pitanje cijepljenja protiv koronavirusa. Načelnik Stožera civilne zaštite Mato Lukić upozorio je da su gotovo 90 posto hospitaliziranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek zbog COVID-19, osobe koje nisu cijepljene.

– Od 31. kolovoza do 5. rujna u šest gradova (Osijeku, Đakovu, Našicama, Valpovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru) cijepljeno je 1.685 osoba, od kojih je prvom dozom cijepljeno 1.012 osoba. Ovaj tjedan cijepljenje se nastavlja u Osijeku, Đakovu i Valpovu, a detaljan raspored za cijeli rujan, s adresama cijepnih punktova, radnim vremenom i ostalim potrebnim podacima, može se naći na web stranici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ – rekla je Nataša Turić, ravnateljica tog Zavoda.

Na području Osječko-baranjske županije prvom dozom cijepljeno je 52,1 posto odraslog stanovništva, a 46,1 posto drugom dozom, pa je postotak završnog cijepljenja 49,7 posto za odraslo stanovništvo (nacionalni prosjek je 48,4 posto).

– U tijeku je i provedba projekta uključivanja ljekarničke djelatnosti u proces cijepljenja protiv bolesti COVID-19. Za sada se prijavilo osam ljekarni s područja Osječko-baranjske županije koje su zainteresirane za provedbu cijepljenja, no još se radi na programskim rješenjima vezanim za naručivanje i evidenciju cijepljenja, pa će i taj oblik cijepljenja početi kada završi informatička prilagodba – dodala je dr. Turić.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit