Policijsko izvješće – nastavlja se pojačani nadzor prometa

Policijska uprava osječko–baranjska izvijestila je da je u protekla 24 sata evidentirano dva kaznena djela od kojih izdvajaju jedno kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Jučer su na auto-tržnici u Osijeku, policijski službenici zatekli 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka kako prodaje sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Uz potvrdu je oduzeto više od deset PVC vrećica sitno rezanog duhana ukupne težine više od pet kilograma. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu. U nedjelju je na stadionu Gradski vrt u Osijeku odigrana nogometna utakmica između Nogometnog kluba Osijek i Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb.
Utakmicu je na stadionu gledalo ukupno 6450 navijača. Prije početka nogometne utakmice, na sjevernoj tribini pronađena su tri pirotehnička sredstva. Prilikom ulaska na stadion, zbog prisutnosti alkohola u organizmu, uručena su dva prekršajna naloga navijačima zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Na sjevernoj tribini pripadnici zagrebačkog navijačkog kluba za vrijeme drugog poluvremena zapalili su devet bengalki (od kojih je jedan bačena na atletsku stazu) i jedan topovski udar te zapalili dvije stolice. Tijekom utakmice u više navrata navijači oba kluba su neprimjereno skandirali. Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirane su dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova dogodila se po jedna prometna nesreća. Na području Policijske uprave osječko – baranjske u proteklih 48 sati policijski službenici su u prometu zaustavili 25 vozača (23 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je 15. veljače u 21,15 sati, u Tenji, kada su policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin iz Klise. Vozaču je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,52 grama po kilogramu. U navedenom razdoblju, osim alkohola evidentiran je još 281 prekršaj od čega 162 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 6 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 10 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 81 ostali prekršaji.
U petak 14. veljače u 3,50 sati na županijskoj cesti broj 4109 (Hrastin – Paulin Dvor) dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Valpova, koji je upravljao osobnim automobilom, kojemu je istekla važnost prometne dozvole do 15 dana, prije stjecanja prava na upravljanje, utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 43.700 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne prava na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.
U vremenu od 15. na 16. veljače na području Našica i Osijeka, mobilni tim PU osječko-baranjske proveo je pojačane mjere nadzora prometa. Prilikom provođenja pojačanih mjera evidentirano je ukupno 15 prekršaja od čega 13 prekršaja alkohola, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom i jedan ostali prekršaj. Policija će i dalje vršiti pojačani nadzor prometa radi utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća, a posebno radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača, prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

izvor: PU osječko-baranjska

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit