Policijsko izvješće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Iz Policijske uprave osječko-baranjske javili su kako je na području uprave u protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Belišća i Našica.

Iz izvješća doznajemo i kako su jučer, 16. travnja, oko 20,20 sati, na Šetalištu kardinala Franje Šepera u Osijeku, dva nepoznata počinitelja, uz prijetnju hladnim oružjem i uporabom tjelesne snage 22-godišnjaku, ukrali nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Nadalje, policijski službenici obavili su očevid na mjestu požara u vikendici u Dalj Planini koji je izbio oko 1,50 sati 15. travnja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed tehničkog uzroka, odnosno, kratkog spoja. Došlo je do zapaljenja krovišta i stropa od štokature. Krovište se u cijelosti urušilo u unutrašnjost kuće i trijema. Izgorio je sav namještaj, bijela tehnika, alat i ostalo. Vlasnici je nastala materijalna šteta od oko stotinu tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi izvješće.

Doznajemo i kako je jučer, 16.travnja, u poslijepodnevnim satima građanin u mjestu Dalj pronašao dvije ručne bombe. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombe na mjestu pronalaska.
Iz policije stoga podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.
Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Iz policije mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se i da su 23-godišnji hrvatski državljanin te 21-godišnja i 26-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena djela krađa. U poslijepodnevnim satima 18. veljače 23-godišnjak, 21-godišnjakinja i 26-godišnjakinja u trgovačkom centru u Osijeku ukrali su više komada parfema. Istoga dana u prijepodnevnim satima 21-godišnjakinja i 26-godišnjakinja u drugom osječkom trgovačkom centru također su ukrale su više komada parfema. Nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebna izvješća.

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit