Policijski službenici proveli preventivne kampanje na 19. Sajmu lova, ribolova i turizma

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proteklog vikenda u Osijeku su sudjelovali na 19. SALORIJU – sajmu lova, ribolova i turizma.

Na informativno-edukativnom postavu posjetitelji su mogli dobiti informacije o pravilima sigurnosti u lovu i sigurnom rukovanju oružjem te informativno edukativne-materijale koji su izrađeni u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Siguran lov“ i kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Promoviranjem projekata „Siguran lov“ i kampanje „Manje oružja, manje tragedije“, želja policije je da u kontaktu i razgovoru s lovcima upozori na odredbe Zakona o lovstvu i Zakona o nabavi i držanju oružja građana, a posebice na pravilno i sigurno rukovanje oružjem prije, za vrijeme i nakon lova, kao i na sigurnosne mjere koje se moraju poduzimati prilikom rukovanja s oružjem.

Kampanjom „Manje oružja, manje tragedije“ želi se smanjiti broj nelegalnog oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava te ukazati na mogućnost posjedovanja oružja za različite svrhe u skladu s važećim zakonskim odredbama (lov, streljaštvo i slično).

Dane sajma policijski službenici su iskoristili i za prezentaciju video poruka izrađenih na području Osječko-baranjske županije, u suradnji s Ravnateljstvom policije, Lovačkim savezom osječko-baranjske županije i lovačkim društvima s područja županije. Video poruke su izrađene s ciljem prikazivanja u svim prilikama, populaciji građana koji se bave lovom, ali i onima koji se na bilo koji drugi način kreću, borave i nalaze u prirodi. U video porukama se prikazuju stručnjaci koji govore o pravilima i zakonskim odredbama vezanim za provođenje lova, zaštićene biljne i životinjske vrste, kao i druga pravila vezana za boravak i ponašanje u prirodi.

Svi građani koji nelegalno posjeduju oružje ili minsko eksplozivna sredstva mogu prijaviti predaju pozivom na broj 192 ili 112. Po dojavi, stručni i osposobljeni policijski službenici doći će na kućnu adresu i na siguran način preuzeti i transportirati oružje, minskoeksplozivna sredstva i streljivo te izdati potvrdu o dragovoljnoj predaji. Sami građani nikako ne bi smjeli donositi minsko eksplozivna sredstva i oružje u prostorije policije jer to nije sigurno.

Posebno je promovirana i trenutno aktualna kampanja „Postani policajac/policajka“, a cjelovite informacije o kampanji potražite na:

policijska-akademija.gov.hr

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit