Policijski izvještaj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

UKRALI GORIVO
U noći s 30. na 31. siječnja nepoznati je počinitelj na odmorištu autoceste u blizini mjesta Beketinci iz teretnog automobila bugarskih registracijskih oznaka ukrao nekoliko stotina litara goriva, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Također u noći s 30. na 31. siječnja, nepoznati je počinitelj iz teretnog automobila parkiranog u Južnom predgrađu u Brijestu ukrao nekoliko stotina litara goriva. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Tragamo za nepoznatim počiniteljima.

ISKORISTIO NEPAŽNJU I UKRAO NOVČANIK
U poslijepodnevnim satima 30. siječnja, ispred trgovine u Ulici Josipa Reihl Kira u Osijeku, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 77-godišnjakinje te joj iz torbe ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

POŽAR U UGLJEŠU
U poslijepodnevnim satima 31. siječnja došlo je do požara štale u Uglješu. Do požara je došlo nakon što je vlasnik na zemlju u dvorištu odložio pepeo sa žari, koju je vjetar donio do grede na tavanu štale. Vatra se proširila na krovište i sijeno, koje je u potpunosti izgorjelo. Materijalna šteta nastala vlasniku iznosi oko deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.
Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.
Neke od zaštitnih mjera su:
odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara;
spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

POLICIJA RAZOTKRILA POČINITELJE KAZNENIH DJELA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo razbojništvo. Mladić je u studenom 2017. godine uz prijetnju hladnim oružjem zatražio novac od djelatnice prodavaonice u Srijemskoj ulici u Osijeku. Nakon što mu je odbila dati novac, udaljio se iz prodavaonice.
Sumnja se i da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Mladić je u listopadu 2018. godine u svlačionici osnovne škole u Sarvašu iz torbe ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Nadležnim državnim odvjetništvima podnosimo posebna izvješća.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Šest se dogodilo na području Osijeka, a jedna na području Đakova.

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit