Policijski izvještaj i savjeti protiv krađe

 

Iz Policijske uprave osječko-baranjske javili su kako je na području uprave u protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Našica.

Iz izvješća doznajemo i kako je u noći sa 16. na 17. travnja nepoznati počinitelj provalio u prodavaonicu u Beketincima. Počinitelj je ukrao više stotina kutija raznih cigareta. Nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

Nadalje, nepoznati je počinitelj, između 2. i 17. travnja, provalio u nenastanjenu kuću u Strossmayerovoj ulici u Čepinu. Ukrao je više komada litara raznih preparata za zaštitu bilja i nekoliko stotina kilograma sjemenskog kukuruza te nekoliko desetaka kilograma sjemenskog suncokreta. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Nepoznati je počinitelj, početkom travnja, u Ulici Ivana Gorana Kovačića ukrao nevezani bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, policija savjetuje:

Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite

Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun

Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati

Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično

Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto

Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena

Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju

Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom

Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Policija provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela. Mladić je 16. travnja policiji lažno prijavio da su u večernjim satima dva nepoznata počinitelja na Šetalištu kardinala Franje Šepera u Osijeku nad njim počinila razbojništvo i uzela mu nekoliko tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

 

Izvor: PU osječko-baranjska

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest