Policijski izvještaj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Iz Policije su izvijestili kako su na području PU osječko–baranjske tijekom vikenda evidentirali sedam kaznenih djela, od kojih su izdvojili jedno kazneno djelo krađa.

Naime, u večernjim satima 3. srpnja nepoznati je počinitelj u Pašinom prolazu u Đakovu ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Iz policijskog izvješća doznajemo i kako je oko 19,30 sati 4. srpnja, na za sada neutvrđeni način, došlo do požara krovišta nenastanjene kuće u Dunavskoj ulici u Batini. Izgorjelo je krovište kuće. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Batina i Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira. Nastala je materijalna šteta od oko dvije tisuće kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi izvješće.

Nadalje, u poslijepodnevnim satima 4. srpnja građanin je u mjestu Kotlina prilikom čišćenja kuće pronašao nekoliko stotina komada streljiva i dva trenutna tromblona. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je streljivo i tromblone na mjestu pronalaska.

Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivaju sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Policija provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U poslijepodnevnim satima 3. srpnja policijski službenici u Đakovu su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. Temeljem sudskog naloga obavili su pretragu vozila te su pronašli i uz potvrdu oduzeli nekoliko stotina kutija cigareta. Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnjak u jutarnjim satima 3. srpnja provalio u prodavaonicu u Đakovačkim Ivanovcima i ukrao cigarete vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Sumnja se i da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Početkom lipnja mladić je provalio u prodavaonicu u Jablanovoj ulici u Osijeku. Ukrao je više desetaka komada euro paleta, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Iz policije su izvijestili i kako su u protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na području Osijeka.

Jučer, 4. srpnja na području PU osječko-baranjske policijski službenici zatekli su četiri vozača koji su upravljali vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dva vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 04,05 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogram. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit