Policiji prijavljen neovlašteni ulazak u Vodocrpilište Đurđenovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na sinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Đurđenovac vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedloge odluke o izmjeni općinskog Statuta, odluke o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Đurđenovac te prijedloge odluka o plaćama službenika i namještenika, o plaći i naknadi za rad općinskog načelnika te predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća, a kako je rečeno, radi usklađenja koeficijenata sa zakonom. Prihvaćen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju općinskog proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine te prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o općinskim porezima. Vijeće je većinom glasova prihvatilo izbor stalnih i povremenih radnih tijela Općinskog vijeća, a Godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića “Jaglac” nije prihvaćeno. Budući da je ravnateljica vrtića iskazala potrebu za zapošljavanjem jedne odgojiteljice i spremačice na puno radno vrijeme, Vijeće je zatražilo dodatno financijsko izvješće kako bi ovu točku mogli ponovno razmotriti na idućoj sjednici Općinskog vijeća. Tijekom aktualnog sata općinski načelnik Hrvoje Topalović odgovarao je na brojna pitanja vijećnika. Odgovarajući na pitanja izvijestio je, među ostalim,  kako je u suradnji s HEP-om pripremljena projektna dokumentacija te osigurana financijska sredstva za javnu rasvjetu u Pribiševcima te da je predan zahtjev za građevinsku dozvolu za izgradnju javne rasvjete i u Pribiševcima i u Klokočevcima. Što se tiče prigovora da se u Pribiševcima projekti ne dovršavaju, načelnik je prokomentirao da se svi projekti dovršavaju planiranom dinamikom i u skladu s financijskim mogućnostima. Na upit o rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Đurđenovac koja jedina nije obnovljena, načelnik Topalović odgovorio je da su osigurana sredstva za dio Đurđenovca u vrijednosti od milijun kuna, a u iduće dvije godine bit će dovršena rekonstrukcija cijele mreže. Vezano uz sustav kanalizacijske mreže u cijeloj općini Đurđenovac, rekao je da će uskoro biti raspisan natječaj za izvođače radova. Na upit o neovlaštenom ulasku u prostorije đurđenovačkog vodocrpilišta i objavljivanje fotografija na društvenim mrežama, načelnik je istaknuo da je zgrožen ovim činom te rekao kako je kvaliteta vode odmah ispitana, da voda nije zagađena, a o incidentu je odmah obaviještena policija. S obzirom na to da su u vodocrpilištu postavljene nadzorne kamere, Hrvoje Topalović iskazao je uvjerenje da će se incident razjasniti do iduće sjednice Općinskog vijeća.

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit