Policija u posljednja 24 sata evidentirala 7 kaznenih djela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 7 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo Teška krađa i dva kaznena djela Krađa.

PROVALIO U TRGOVINU I UKRAO MOTORNU PILU

U periodu od 31. prosinca do 3. siječnja, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu vlasništvo pravne osobe iz Belog Manastira te ukrao motornu pilu. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 4000 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCA

Tijekom mjeseca rujna 2021. godine, u Osijeku, 20-godišnji hrvatski državljanin je iz stana vlasništvo 26-godišnje hrvatske državljanke ukrao više tisuća kuna.

UKRAO ARMATURNE MREŽE IZ ŠUME

U periodu od 22. prosinca do 3. siječnja, u šumskom području u blizini mjesta Podravske Moslavine, nepoznati počinitelj provalio je ulaznu rampu za šumski put. Nakon toga je s drvenih stupova skinuo i ukrao više desetaka elementa armaturnih mreža. Trgovačkom društvu iz Donjeg Miholjca počinjena je materijalna šteta oko 10000 kuna.

POSTUPANJE POLICIJE TIJEKOM PROSLAVE DOČEKA 2022. GODINE

U periodu od 31. prosinca do 2. siječnja na području PU osječko-baranjske, policija je evidentirala 84 intervencije policijskih službenika.

Tijekom postupanja policijski službenici utvrdili su ukupno 56 prekršaja od kojih je 7 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 4 prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, 20 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 25 prekršaja iz ostalih zakona.

PROMETNE NESREĆE

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće.

Jučer, 3. siječnja, u 18 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Prometna nesreća dogodila se na način da vozač osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka nije držao potreban razmak kada se vozilom kretao iza drugog vozila te je svojim vozilom udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu te je isključen iz prometa. Sudionik prometne nesreće, 37-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanjem vozačke dozvole u periodu od dvije godine. Također je utvrđeno da je unatrag tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Općinski sud u Osijeku vozaču je odredio zadržavanje od 14 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit