Policija pronašla provalnike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je pet kaznenih djela od kojih policija izdvaja: kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

POLICIJA PRONAŠLA ORUŽJE I STRELJIVO
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Jučer su u Krčevini, policijski službenici obavili pretragu doma i drugih prostorija te pronašli
i oduzeli ručnu bombu M-75, pušku ručne izrade kalibra 16, pušku M-48A i više od 400 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara.
Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

ZARAŽEN VIRUSOM COVID-19 OTIŠAO U LJEKARNU
Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnjak počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti. Utvrđeno je da se  nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 11. do 20. siječnja 2021. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19.  U jutarnjim satima, 15. siječnja 2021. godine, u Osijeku, svjesno je napustio mjesto prebivališta te osobnim automobilom suprugu odvezao do ljekarne, čime je doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima.

GRAĐANI PRONAŠLI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA
Jučer, oko 11 sati, u blizini luke „Tranzit“, 62-godišnjak je u rijeci Dravi pronašao dvije minobacačke granate i tri komada streljiva raznog kalibra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minsko-eksplozivna sredstva na sigurna način izuzeo s mjesta pronalaska. Istoga dana, oko 16:30 sati, u polju kod mjesta Jagodnjak, 47-godišnjak je pronašao tromblonsku minu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo minu.

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKE
Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnjak i maloljetnik počinili pet kaznenih djela teške krađe. U vremenu od 6. siječnja 2020. godine do 21. veljače 2021. godine, na širem području Belišća, 21-godišnjak i maloljetnik provalili su u više obiteljskih kuća iz kojih su ukrali razni nakit i više desetaka tisuća kuna u raznim apoenima. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta veća od 57.000 kuna.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta, a koja se dogodila na području Belišća.

OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
Juče su na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana 3 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (2 osobnog automobila i 1 bicikla). Najveća prisutnost evidentirana je u 2:45 sati, u Osijeku, u Ulici Hrvatske Republike, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjiak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva RN

 

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit