Policija pronašla kradljivce

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 5 kaznenih djela.

POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 40-godišnjakinja i 41-godišnjak počinili dva kaznena djela krađe. Tijekom mjeseca rujna, u Bilju, iz automobila su ukrali razne stvari. Također, dvojac je iz parkiranog osobnog automobila ukrao novčanik s novcem i dokumentima, vlasništvo 60-godišnjaka. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 29.000 kuna.

UKRAO NOVČANIK I KORISTIO BANKOVNU KARTICU
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnjak počinio kaznena djela računalne prijevare i krađe.
Više pročitajte na: https://osjecko-baranjska-policija.gov.hr/vijesti/ukrao-novac-i-bankovnu-karticu/35801

PRONAĐENO ORUŽJE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 54-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Jučer su policajci pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 54-godišnjak te su pronašli i oduzeli ručnu bombu M-75, 75 komada raznog streljiva, 4 zrna kalibra 7,62 milimetara, 1 ručno rađeni pištolj kalibra 20 milimetara, 1 komad školskog streljiva kalibra 30 milimetara i bajonet za automatsku pušku. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo ručnu bombu i streljiva kalibra 30 milimetara.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 13 prometnih nesreća, gdje su u 4 prometne nesreće 4 osobe lako tjelesno ozlijeđene, a 9 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodilo se devet prometnih nesreća, a na području Đakova i Našica dvije prometne nesreće.

Jučer, 4. listopada, na području Policijske uprave osječko baranjske, u prometu je zaustavljen 1 vozač osobnog automobila koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jučer, u 19:45 sati, u Novom Bolmanu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 54-godišnak iz Jagodnjaka koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U 21 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 54-godišnjak iz Kuševca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika i napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit