Policija uhitila višestruke provalnike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo Krađa i tri kaznena djela Teška krađa.
UKRAO RUKSAK S IGRAĆOM KONZOLOM I IGRICAMA
U noći, 5. siječnja, na području Valpova, nepoznati počinitelj ukrao je ruksak sa igraćom konzolom i video igricama vlasništvo 19-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 20000 kuna.
POLICIJA PONOVNO UHITILA VIŠESTRUKE PROVALNIKE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica maloljetnika i 26-godišnjak počinili četiri kaznena djela Teška krađa na području Belog Manastira. U periodu od 9. do 11. siječnja, na području Belog Manastira, dvojica maloljetnika i 26-godišnjak su provalili u više trgovačkih objekata iz kojih su ukrali prehrambene proizvode, piće, mobitel i novac. Pravnim osobama počinili su materijalnu štetu nekoliko tisuća kuna. O prijašnjem događaju više možete pročitati ovdje: https://osjecko-baranjska-policija.gov.hr/vijesti/uhiceni-provalnici/36594.
KRAO PARFEME U TRGOVINAMA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio četiri kaznena djela Krađa. Sredinom mjeseca prosinca prošle godine, na području Osijeka, 21-godišnjak je iz više trgovina ukrao različite skupocjene parfeme. Pravnim osobama počinjena je materijalna šteta oko 2500 kuna.
PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA
Jučer, 11. siječnja, u dopodnevnim satima, na širem području Osijeka, 59-godišnji hrvatski državljanin je radnim strojem tijekom obrade oranice izorao topničko pancirno zrno. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozivnu zaštitu, koji je na siguran način izuzeo zrno. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće na području Osijeka, D.Miholjca i Đakova. U dvije prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok je jedna prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu. Jučer, 11. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača osobnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,43 sata, u Osijeku, u Ulici J. R. Kira, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Samatovaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu.   Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.  U 13,45 sati u Kunišincima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Kunišinaca je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,31 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

izvor. PU OBŽ

foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit