Policija otkrila ilegalni laboratorij za uzgoj marihuane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih plicija izdvaja jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju i jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U vremenu od 12. do 14. rujna, u Osijeku, na parkiralištu trgovačkog centra, nepoznati počinitelj provalio je u dva parkirana osobna automobila vlasništvo 31-godišnjaka i 41-godišnjaka iz Pačetina i Dalja. Nakon provale, nepoznati počinitelj pretražio je unutrašnjosti automobila i napustio mjesto događaja ne otuđivši ništa.
Traga se za nepoznatim počiniteljem.Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:
Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Jučer su  policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske pretražili obiteljsku kuću 35-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. U sklopu kuće pronašli su improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje- marihuane. Laboratorij je izgrađen kao plastenik opremljen ventilatorima, sustavom za navodnjavanje reguliranim tajmerom, kontrolom vlage i temperature te drugim uređajima za intenzivni uzgoj. U laboratoriju su pronađene kontejnerske sadnice marihuane u visokoj fazi uzgoja visine do 160 centimetara, više vreća cvjetova i listova marihuane težine oko 2,5 kilograma, oko 160 grana stabljike marihuane s listovima i cvjetovima dužine do 150 centimetara u fazi sušenja. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 35-godišnjak je uhićen. Tijekom prvih osam mjeseci 2020. godine policija PU osječko-baranjske ukupno je imala 177 zapljena različitih vrsta droga od kojih možemo istaći 17 zapljena droge tipa amfetamin u ukupnoj količini više od 1, 8 kilograma kao i 121 zapljenu droge tipa marihuana u ukupnoj težini od oko 7 kilograma, a u što ne ulazi i jučerašnja zapljena marihuane od oko 2,5 kilograma.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova dogodile su se po dvije prometne nesreće i po jedna na području Belog Manastira i Našica.

Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljeno 5 vozača (3 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23:45 sati, na lokalnoj cesti broj 44023 između Tiborjanaca i Bocanjevaca, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 38-godišnjak iz Bocanjevaca. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu.  Oko 15:25 sati na južnoj obilaznici Grada Osijeka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač teretnog automobila 39-godišnjak iz Osijeka je zbog nepropisnog pretjecanja udario u zadnji dio osobnog automobila te napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je naknadno pronađen i uhićen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu. Oko 17:00 sati u Osijeku, u Ulici Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 20-godišnjak iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu te mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

izvor: PU osječko-baranjska, foto: MUP

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit