Policija nadzire sva javna mjesta na kojima može doći do okupljanja građana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava u današnjem izvješću navodi da se ovoga vikenda nastavlja lijepo proljetno vrijeme, što je velik izazov provođenju odluke Stožera civilne zaštite o ograničavanju kretanja građana. Obavještavaju građane da će i ovoga vikenda Policijska uprava osječko-baranjska nadzirati sva javna mjesta na kojima može doći do okupljanja građana. Stoga poziva da, bez obzira, na lijepo vrijeme, borave u krugu najuže obitelji i tako na osobnoj razini doprinesu sprječavanju širenja virusa. Policijska uprava zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode brigu o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice u kojoj žive.
Nadalje, PU navodi kako Kulturni centar Osijek u suradnji s Gradom Osijekom od 23. travnja, provodi program „Kultura na kotačima”. Kroz ovaj program dovodi se niz kratkih kulturnih sadržaja u razne gradske četvrti i omogućuje građanima Osijeka da u ovim programima sudjeluju sa svojih prozora i balkona, odnosno u skladu s propisanim mjerama socijalnog distanciranja. „Kultura na kotačima” program je u koji su se uključile i ostale gradske kulturne institucije, tako da u ovom projektu s vlastitim sadržajima nastupaju: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek te Gradske galerije Osijek. Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske uključili su se u program i samim tim brinu o provođenju mjera distanciranja. Ovom prilikom izražavaju zahvalnost svim građanima Osijeka na ozbiljnom i dosljednom poštivanju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite. A kako je to izgledalo možete pogledati na poveznici https://osjecko-baranjska-policija.gov.hr/vijesti/vijesti/projekt-kultura-na-kotacima-u-pratnji-policije/33001. U izvješću policija dalje navodi da je u protekla 24 sata evidentirala sedam kaznenih djela od kojih izdvaja jedno kazneno djelo krađe. U noći s 23. na 24. travnja, u Koprivni nepoznati je počinitelj iz nezaključane šupe ukrao nekoliko komada motornih pila. Vlasniku 40-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta više tisuća kuna. U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila na području Osijeka.

izvor: PU

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit