Pod zaštitu parni stroj, tvornica tanina, zgrada Vile i činovnički stanovi

Facebook
Twitter
Pinterest
Ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Ferdinand Meder te ravnatelj Tehničkog muzeja Zagreb Davor Fulanović sa svojim suradnicima posjetili su općinu Đurđenovac. Razlog posjeta je inicijativa za stavljanje pod zaštitu parnog stroja, tvornice tanina, zgrade Vile i zgrade činovničkih stanova. Ugledne goste primili su načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Drenski. Zahvalivši im se na posjetu, načelnik Topalović je istaknuo kako je današnji sastanak početak jedne vrlo dobre suradnje koja će biti od koristi i jednima i drugima.

Sastanku nazočan je bio i Radoslav Fridl jedan od suvlasnika tvrtke AG Dinas vlasnika objekta u kojemu se nalaze parni stroj i tvornica tanina. Prema njegovim riječima, riječ je o vrlo dobroj inicijativi kojom se namjeravaju raritetni parni stroj i stara postrojenja obnoviti i sačuvati za buduće generacije. Ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Ferdinand Meder, inače i sam Đurđenovčan, napomenuo je kako bi bilo idealno u postojećem prostoru nekada iznimno uspješne drvne industrije, postaviti svojevrstan muzej u kojemu bi se prikazala kompletna obrada drva, a jedno od značajnijih mjesta zauzimao bi i jedinstveni parni stroj. Nakon obilaska tvornice i parnog stroja, ravnatelj Tehničkog muzeja Davor Fulanović napomenuo je kako je opće stanje stroja vrlo dobro, gotovo je kompletno sačuvan i zaista izgleda fascinantno, no daljnja će istraživanja prema njegovim riječima, pokazati stvarno stanje i daljnje aktivnosti koje treba poduzimati.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit