Počast suborcima i Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnji dan 1991. godine poginuli su hrvatski branitelji Momir Krmpotić iz Našica i Milan Puhanić iz Kelešinke. Poginuli su tijekom oslobađanja Papuka od agresora koje je značilo prvo oslobađanje jednog od okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu, a oslobađanje tog područja bio je i uvod u kasnije oslobađanje zapadne Slavonije. Danas su suborci i obitelji zapalili svijeće na grobovima poginulih branitelja Momira Krmpotića i Milana Puhanića te preminulog zapovjednika Vojne policije Josipa Pavlusa.

U Kokočaku je održan prigodni komemorativni program. Na spomen-obilježju Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću vijence su položila izaslanstva Predsjednika RH, ministra obrane, ministra hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije te gradova Orahovice i Našica, obitelji poginulih i suborci.  U prigodnim govorima važnost oslobađanja Papuka istaknuli su izaslanik Predsjednika Republike – brigadir Stjepan Krešić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja – Dinko Tandara, izaslanik ministra obrane Marija Banožića -Dalibor Bajči, izaslanik virovitičko-podravskog župana – gradonačelnik Orahovice Saša Rister i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije organizirala je tradicionalnu Memorijalnu utrku Kokočak-Orahovica, koja se i ove godine trčala u spomen na trojicu poginulih branitelja Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 4. i 5. prosinca 1991. godine.

 

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit