Počast poginulima i dodjela odlikovanja Reda hrvatskog trolista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer je u našem gradu obilježena 28. godišnjica ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica. 132. brigada ustrojena je 19. listopada 1991. godine sa zapovjednim mjestom u Našicama te s temeljnom ulogom i zadaćom pričuve operativne zone Osijek i kao snaga za osiguranje i djelovanje u dubini obrane zone Osijek. Kako je istaknuto, kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata pa sve do njenog demobiliziranja 30. lipnja 2000. godine prošlo gotovo 6 i pol tisuća pripadnika. Nažalost, 59 branitelja izgubilo je život. Na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska” položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule pripadnike brigade i sve poginule hrvatske branitelje kojima je minutom šutnje odana počast. Vijence su položila državna izaslanstva, županijsko i gradsko izaslanstvo te izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata i policije. Nazočne su pozdravili gradonačelnik Josip Miletić, zapovjednik 132. brigade – brigadni general Milan Knežević, izaslanik predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora – zamjenik župana Goran Ivanović te izaslanik predsjednice Republike i počasni građanin Našica – general pukovnik Mladen Markač. General pukovnik u ime predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović uručio je odlikovanja Reda hrvatskog trolista. Za osobite zasluge u promicanju vrednota Domovinskog rata te aktivnom djelovanju u pružanju pomoći stradalnicima, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji odlikovana je Snježana Marod. Za osobite zasluge i aktivno djelovanje tijekom Domovinskog rata pružanjem nesebične pastoralne i psihološke pomoći hrvatskim vojnicima odlikovan je pater Franjo Tomašević koji je i predvodio molitvu ispred “Uskrsle Hrvatske”. Svečanost je svojim nastupom uveličao pjevački zbor HKD-a “Lisinski” Našice. Uoči polaganja vijenaca održan je nastup Gradske glazbe Našice i našičkih mažoretkinja “Dora”. U Crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa zadušnica za poginule branitelje.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit