Planinari nastavljaju sa zanimljivim izletima

 

Članovi Planinarskog društva “Krndija” Našice imali su vikend prepun aktivnosti. U subotu je u organizaciji Sekcije sv. Bernard održan jubilarni 25. Našički planinarski križni put s više od 500 sudionika. Isti dan članovi društva sudjelovali su na tradicionalnom Belišćanskom podravskom pješačkom putu.

U nedjelju je društvo organiziralo dva izleta. Jedna ekipa otišla je u Londžicu gdje su dočekali goste planinare iz “Bršljana” i “Zanatlije” Osijek koji su prolazili dionicu na Krndiji od Borovika do Lončarskog visa, a druga ekipa otišla je na Papuk i posjetila vrh Papuk te utvrdu Kamengrad.

Izvještaj predsjednika PD-a “Krndija” Našice Hrvoja Tržića o ovim aktivnostima pročitajte u nastavku:
“U subotu je u odličnoj organizaciji Sekcije sv. Bernarda održan jubilarni 25. Našički planinarski križni put s više od 500 sudionika. Isti dan naši članovi sudjelovali su na tradicionalnom Belišćanskom podravskom pješačkom putu ( BPPP) i uživali u prekrasnim dravskim pješčanim sprudovima. U nedjelju smo imali dva izleta u ponudi. Jedna ekipa otišla je u Londžicu gdje se trenutno adaptira novi prostor za pl. kuću “Krndija”. Ondje su dočekali goste planinare iz “Bršljana” i “Zanatlije” Osijek koji su prolazili dionicu na Krndiji od Borovika do Lončarskog visa. Ugodni razgovori, druženje, smijeh i prezentacija našeg novog prostora uljepšali su svim sudionicima ovu nedjelju. Domaćini su uživali u ugodnoj i prekrasnoj prirodi udaljenoj svega nekoliko km od Našica, a neki su i hodali s gostima do Ivinih vrela. Druga ekipa članova na Svjetski dan zdravlja otišla je na Papuk, najljepšu slavonsku planinu po mnogima. Krenuli smo iz Gornjih Vrhovca nedaleko Velike i uspeli se preko papučkih šikara i vlaka do grebena Krečane. Izabrali smo nemarkirane staze gdje naši članovi i planinari rijetko idu. Tu počinje vrlo strmi uspon do vrha Papuka. Ekipa u zavidnoj kondiciji vrlo asketski je podnosila teret planinarskih radosti iako nije bilo lako. Gotovo nismo radili pauzu. Vrh Papuka i zen klupica te vojni kompleks pružili su nam čarobnu sliku na ravnu Slavoniju. Tu nam se priključuje prijatelj Antun iz Lipika. Nakon užitka za dušu i tijelo spuštamo se ponovno grebenom Krečane i skrećemo do Tabakovog brda. Ubrzo stižemo do Kamengrada, prekrasnog kompleksa iz 15. stoljeća, jedne od 9 utvrda u Parku prirode Papuk. Sve odiše legendama o guji koja skriva blago nakon odlaska Turaka i poviješću koja se otima sadašnjosti. Spuštamo se do Danilove njive i tu završavamo izlet. Samo 5 sati nam je trebalo za 20 km za izlet koji je predviđen za otprilike 7 h uz 1200 m visinske razlike. No, ekipa je bila odlično raspoložena i odličnog tempa. Odlazimo u Londžicu gdje se družimo s članovima s drugog izleta.
Prekrasan vikend proveden u prirodi na različitim izletima.
Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje!”

 

Izvor: PD “Krndija” Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest