Planinari na Boroviku

 

Planinarsko društvo “Krndija” Našice jučer je organiziralo odlazak na tradicionalnu manifestaciju “Tri kralja na Boroviku” koja se održava u organizaciji Planinarskog društva “Đakovo”. Našički planinari pridružili su se manifestaciji šetnjom od Granica do planinarske kuće “Borovik” gdje je nastavljeno druženje s drugim planinarskim društvima. U nastavku pročitajte izvještaj s izleta predsjednika planinarskog društva “Krndija” Hrvoja Tržića:

“Planinarska godina za naše društvo počinje već tradicionalnom manifestacijom “Tri kralja na Boroviku”. Nije loše hodati ravničarskim krajem i zvati se planinar, a pogotovo nakon konzumacije silnih delicija i blagdanskog mamurluka. Izlet po vrlo laganom i ravnom terenu inače brdovite Krndije bio je mnogima kako melem na ranu. Uputili smo se, nas 25- ero, kao i inače prema najistočnijem dijelu naše lijepe planine prema jezeru Borovik. Lijepa brojka za početak, a svaki početak je težak.
Dan kao idealan za laganu šetnju i druženje po snježnim tragovima koje su šumske životinje već utabale.

Krećemo se od Vignjišta prema predjelu Stipčić gdje se nalazi lijepi vidik na Dilj goru i velik dio Krndije. Planina se stapa s nebom ovdje i teško je razaznati što je gore, a što dolje. Mi nastavljamo prema Tromeđi i nakon nekoliko kraćih predaha i dva sata gušta, već se spuštamo prema pl. kući Borovik gdje nas čekaju uvijek nam dragi domaćini Đakovčani. I ne samo oni, već ubrzo dolaze gosti iz drugih društava. Krijepimo se delicijama najpoznatije slavonske životinje bez koje ne bi bilo ovih druženja i grijemo se uz vatricu, čajeve i kuhano vino. Neki vani pod nadstrešnicom gdje je pjesma i veselje, a neki unutra u pl. kući “Borovik”. Odlazimo do jezera i vršimo fotosešn koji je bio najbolji fotosešn od svih fotosešna u svijetu fotosešna koji postoje jer nam je pozirao i pas. Uvijek je netko od nas poput Lupina.

Vraćamo se istim putem nakon pozdrava s brojnim dragim prijateljima. Uvijek priželjkujemo snježni izlet u ovo doba godina pa smo imali s vremenom sreće što uz brojnost naših članova i neka lica koja se dugo nisu vidjela lijepa slika pravog planinarskog izleta. Opet je bilo obvezno ispaljivanje, a otkrili smo da u društvo imamo i plavog Apoksiomena. Predah od pl. aktivnosti je zakazan u Predahu. Dođite, vidite i uživajte u brdima!
Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje!”

 

Izvor: PD “Krndija” Našice

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest