Pilot projekt pametnog turizma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Kroz strateški cilj jačanja održivog, inovativnog i otpornog turizma u Hrvatskoj, Ministarstvo turizma i sporta razvija jedinstveni pilot projekt pametnog turizma. Riječ je o 1,1 milijuna kuna vrijednom pilot projektu poslovnog modela SMART turizma koji se odnosi na uspostavu platforme za suradnju, predstavljenom na online radionici.

Cilj radionice bio je okupljenima predstaviti pilot model prije same realizacije projekta kako bi se konačno rješenje, koje će počivati na unaprijed određenim ključnim stupovima održivosti, suradnje i sudjelovanja, ljudskog kapitala te tehnologije i IT-a, baziralo na jasno iskazanim zajedničkim potrebama dionika u turizmu za održivi razvoj turizma u Hrvatskoj. Kroz održanu radionicu i buduća događanja, cilj je prikupiti ideje, čuti potrebe dionika u turizmu na koje bi navedena platforma za suradnju ciljano odgovorila te sama provjera valjanosti poslovnog modela pametnog turizma tj. njegovih dijelova razvijenih u okviru projekta SMARTMED.

U Hrvatskoj će se kroz pilot projekt poslovnog SMART turizma razvijati digitalna platforma za suradnju kojoj je cilj uspostavljanje suradnje za zajedničko djelovanje i osnaživanje svih uključenih dionika u turizmu, u koju će biti uloženo 1,1 milijun kuna te koja će biti podržana IT rješenjima. Cilj projekta SMARTMED je kroz pilot projekte razviti i testirati instrumente koji će partnerskim zemljama i regijama na Mediteranu omogućiti postizanje zajedničke visoke razine razumijevanja važnosti sudjelovanja i uključivanja, razmjene najboljih praksi i promocije Mediterana kao inkluzivnog odredišta u kojem su akteri u turizmu i posjetitelji integrirani i zajedno donose odluke.

Platforma će biti usmjerena prema poticanju jačanja lokalnih kapaciteta, razvoju teritorijalnih i tematskih mreža među korisnicima, promociji turističkih proizvoda i infrastrukture te u konačnici, usmjerena na razvoj turizma koji uključuje široki krug dionika, uključujući i lokalno stanovništvo i turiste. Kako bi se testiralo funkcioniranje platforme za suradnju u praksi, navedeni pilot projekt planira se provesti do veljače 2022. godine. Konačan rezultat funkcionalnog rješenja platforme za suradnju Ministarstvo turizma i sporta će ponuditi na primjenu partnerima uključenim u projekt, ali i ostalim dionicima u turizmu na Mediteranu za razvoj politika kako bi se moglo iskoristiti u okviru višegodišnjeg financijskog okvira u razdoblju 2021.-2027.

 

izvor: Ministarstvo turizma

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit