Perivoj Pejačević spreman za subotnju 3.”Večer vina”

Facebook
Twitter
Pinterest

Sve je spremno za manifestaciju “Večer vina u Perivoju” – istaknuli su na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Krešimir Kašuba i ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak te pozvali sugrađane i sve goste da u subotu dođu u Perivoj Pejačević.

-Očekuje nas 3. po redu “Večer vina u Perivoju”, a svake godine ljestvica se podiže više. U subotu ćemo predstaviti i promovirati naše domaće voćare i vinogradare te  Enosophiju kao svjetski poznatu vinariju. Krajem prošle godine završili smo investicije kulturne i prirodne baštine te možemo prezentirati Našice kao grad grofova s naša dva dvorca koje ćemo u subotu obići kroz 11 postaja u Perivoju Pejačević. Prošle godine na “Večeri vina u Perivoju” imali smo tematsko kulturno zbivanje povodom 100. obljetnice smrti Dore Pejačević, a ove godine tematski ćemo obilježiti 135. obljetnicu HKD-a “Lisinski”, 70. obljetnicu srednjeg školstva u Našicama te 50. obljetnicu Muzeja u našem gradu. Unatoč temperaturi, hladno neće biti u subotu jer smo pripremili plinske grijalice i drva, bogatu eno i gastro ponudu, a atmosferu će ugrijati i Tamburaški sastav Čokanj – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i zahvalio svima koji su se uključili u organizaciju ovogodišnje manifestacije.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak istaknula je kako u ovoj godini Muzej obilježava 50 godina svog postojanja, a godina je važna i po tome što se Muzej sa stalnim postavom vraća u obnovljeni dvorac Pejačević.

-U prostoru Perivoja u subotu ćemo ugostiti sugrađane i sve drage goste. Ova manifestacija različita je od sličnih večeri vina jer u Našicama imamo povijesni Perivoj Pejačević na čemu gradimo novu turističku ponudu ovog kraja. Na ovom kulturno-turističko-gastronomsko-enološkom događaju Turistička zajednica Grada okuplja impozantan broj udruga, ustanova i pojedinaca. Pozivam sve – dođite, družite se s nama, naučite nešto o povijesti našeg grada, kušajte dobra vina i sigurna sam da ćemo se svi zajedno dobro zabaviti – zaključila je ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit