Partnerski projekt “SocioŠkola” zainteresirao gimnazijalce

Facebook
Twitter
Pinterest

U sklopu partnerskog projekta SocioŠkola koji koordinira apsolventica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Aurora Rakić, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog, u 3. razredu prirodoslovno matematičke gimnazije, realizirana je radionica “Što (ni)je sociologija”.

Smisao projekta je suradnja pri promoviranju studija sociologije te zanimanja sociologa kao primamljive opcije za buduću karijeru učenika. Provodit će se tako dvije aktivnosti: 1. promotivni događaj “Što (ni)je sociologija”, 2. Zoom radionice na temu devijantnosti. Radionice su namijenjene učenicima trećih i četvrtih razreda gimnazije koje pojašnjavaju čime se sociolozi bave, gdje se sve mogu zaposliti osim u nastavi.

Sociolozi se zapošljavaju u znanstveno-istraživačkom radu na fakultetima, društvenim institutima, statističkim zavodima; kao stručnjaci za društveno planiranje i razvoj u administrativnim službama i vladinim organizacijama; rad u kulturi u medijskim kućama, izdavaštvu, nevladinim organizacijama; istraživanju i analizi tržišta u privatnom sektoru i državnim institucijama; kao savjetnici za društvena pitanja u nevladinim organizacijama, javnim i privatnim organizacijama. Saznali smo kako upisati sociologiju na FFZG-u te o izvođenju studija kao jednopredmetnog i dvopredmetnog.

Učenici su imali prilike dobiti brošuru s relevantnim informacijama kao i studentski časopis DISKREPANCIJA koji objavljuje radove iz područja društvenih i humanističkih znanosti.

U sljedećem razdoblju učenici će se uključiti u Zoom radionicama na temu devijantnosti.

 

izvor: SŠ I.Kršnjavog

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit