Palio suhu travu, a vatra se proširila na karoserije automobila

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih policija izdvaja dva kaznena djela krađe.

UKRAO MOBITEL IZ UGOSTITELJSKOG OBJEKTA
U nedjelju, oko 1:30 sati, u Valpovu, nepoznati počinitelj je s terase ugostiteljskog objekta ukrao mobitel vlasništvo 24-godišnjakinje. Vlasnici je počinjena materijalna šteta od oko 2.500 kuna.

UKRAO BICIKL
U razdoblju od 9. do 13. rujna, u Čepinu, nepoznati počinitelj je iz garaže obiteljske kuće ukrao bicikl vlasništvo 30-godišnjaka. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od oko 2.000 kuna.

U POŽARU IZGORJELE KAROSERIJE AUTOMOBILA
Jučer je u Antunovcu, 68-godišnjak zapalio suhu travu u neograđenom dvorištu obiteljske kuće. Vatra se u dvorištu proširila i zahvatila 4 karoserije rashodovanih automobila vlasništvo 36-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Antunovac, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Vlasniku automobila nastala je materijalna šteta od oko 2.000 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća, a u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.  Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a po dvije prometne nesreće na području Belog Manastira Našica i Belišća.

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana 2 alkoholizirana vozača (1 vozač osobnog automobila i 1 vozač bicikla).  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16:10 sati, u Osijeku, kada je zaustavljen biciklist 56-godišnjak iz Osijeka. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu.  Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.
U 20:20 sati, u Belišću, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a u kojoj je 29-godišnjak iz Bistrinaca upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je poslije prometne nesreće napustio mjesto događaja. Kako je 29-godišnjak dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, vozilo je privremeno oduzeto. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 9 negativnih prekršajnih bodova.

„DANI SIGURNOSTI U PROMETU“
Od 16. do 22. rujna, u organizaciji Roadpol-a, a usporedno s nadzorom distrakcije u prometu te Europskim tjednom mobilnosti, provodi se projekt „Roadpol safety Days“ – „Dani sigurnosti u prometu“. Projekt se provodi pod geslom „Stay alive and save lives“ – „Ostani živ i spasi živote drugih“, u suradnji s Europskom komisijom, a ambasador ovogodišnjeg projekta je Mika Häkkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1.

Također, 21. rujna odabran je kao dan bez poginulih u prometu te će sve aktivnosti policije navedenog dana biti maksimalno pojačane kako bi se ostvario cilj projekta. U sklopu „Dana sigurnosti u prometu“, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policija će provesti preko dvadeset raznih preventivnih aktivnosti kao što su edukacije mladih, projekti „Sigurnost u cestovnom prometu“, „Biciklirajmo biciklističkom“ i drugi, koje će provesti policijske postaje na svom postajnom području u suradnji sa obrazovnim ustanovama, tvrtkama i lokalnom samoupravom te Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske. Sve aktivnosti evidentirane su na stranicama „Roadpol Safety Days“, a vidjeti ih možete otvaranjem poveznice  ttps://www.roadpolsafetydays.eu/ i potom odabirom kategorije „Events“.

U cilju uspješne provedbe navedenog projekta, policija poziva vozače i druge sudionike prometa na sudjelovanje u navedenim aktivnostima te da potpišu prisegu o pažljivom ponašanju u prometu koja će biti dostupna na štandovima gdje će se provoditi projekti, kao i da svojim pažljivim, odgovornim ponašanjem i poštivanjem propisa prilikom sudjelovanja u svakodnevnom prometovanju doprinesu smanjenju stradavanja na cestama.

 

izvor: PU osječko-baranjska, ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit