Otvoreno Svjetsko ribolovno prvenstvo u OBŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na osječkom Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi sinoć je svečanim mimohodom svih sudionika i službeno otvoreno 68. Svjetsko prvenstvu u ribolovu disciplina “lov ribe udicom na plovak” koje se održava na području Općina Bilje i Draž.

Prvenstvo organizira Svjetska ribolovna federacija za slatkovodni ribolov FIPS, a domaćin je Zajednica športskih ribolovnih udruga Baranje. 33 zemlje svijeta sudjeluju na ovogodišnjem natjecanju, a svaka ekipa ima po pet ribiča. Tako na području Osječko-baranjske županije trenutno boravi više od. 500 sudionika, trenera i pratećeg osoblja te još stotinu sudaca i službenog osoblja koji sudjeluju na prvenstvu. Natjecateljske staze nalaze se na vodenim površinama Stara Drava kod Bilja i Topoljski Dunavac u Općini Draž.

Prvenstvo je službeno otvorio tehnički direktor Međunarodne federacije sportskog ribolova na slatkim vodama Roland Marcq koji je pri tome posebno pozdravio ribiče iz Ukrajine.

Izaslanik predsjednika hrvatske Vlade bio je zamjenik župana Josip Miletić koji je izrazio uvjerenje da će sudionici natjecanja sve ono što dožive u Osječko-baranjskoj županiji s ponosom nositi u svojim srcima.

– Nije bilo jednostavno pripremiti staze, ali se nadam da ste zadovoljni uvjetima i da ćete ponijeti lijepa iskustva, a Osječko-baranjska županija nastavlja i financijski i organizacijski pomagati sva velika sportska natjecanje prepoznajući njihov značaj za širu zajednicu – poručio je Miletić uz ribički pozdrav uspješno i bistro.

– Ove se godine okupilo 10 zemalja više nego na prošlogodišnjem natjecanju u Italiji, a mi smo pet godina čekali ovo domaćinstvo – rekao je Anđelko Martinčević i dodao kako su Hrvatske vode uložile u obnovu staza 4 milijuna kuna, a Hrvatske šume više od 250 tisuća kuna u obnovu sojenica.

Natjecanje se nastavlja do 11. rujna.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit