Otvoreni 22. “Dani slavonske šume”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je središnji dan 22. Festivala “Dani slavonske šume”, a u Velikom parku uz pozdravne govore i prigodan program službeno je otvoren ovogodišnji festival. Dobrodošlicu je svima zaželio gradonačelnik Krešimir Kašuba podsjetivši kako je tradicija ovog festivala još iz 70-ih godina i vremena “Hrvatskog proljeća”. Kako je rekao, s ponosom može reći da su Našice grad obrtnika, grad udruga, grad Dore Pejačević čiji je rođendan upravo na današnji dan, grad glazbe te pozvao sve Našičanke i Našičane da se odazovu današnjim događanjima i bogatoj ponudi u Velikom parku.

Direktor sektora šumarstva “Hrvatskih šuma” Krešimir Žagar, koji je i predsjednik našeg Gradskog vijeća, okupljene je pozdravio u ime “Hrvatskih šuma” i njihovih 8 i pol tisuća zaposlenika. Istaknuo je kako su šumari navikli na sve uvjete, a danas su u naš grad stigli najbolji iz 6 slavonskih uprava šuma koji će pokazati svoje vještine.

U ime župana Ivana Anušića, nazočne je pozdravio njegov zamjenik Josip Miletić. Pozvao je sve da uživaju u ovom lijepom danu i brojnim događanjima, šumarima poželio neka najbolji pobjede te istaknuo kako Osječko-baranjska županija daje potporu i festivalu, ali i svemu dobrom što se u gradu događa.

“Dane slavonske šume” otvorio je izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića – državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić. Kako je rekao, kao Slavoncu posebno mu je drago biti ovdje, a posebno ga raduju i veliki projekti koji se ostvaruju u Našicama. Važnost šuma i šumarstva istaknuo je podatkom kako je čak 47 posto površina u Hrvatskoj pod šumama.

Otvorenju i događanjima u Velikom parku nazočni su bili i izaslanik predsjednika Sabora – saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Našica Hrvoje Šimić, saborski zastupnici, zastupnik u EU parlamentu Karlo Resler, predstavnici Osječko-baranjske županije, gradova i općina, generali Mladen Markač i Slavko Barić, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić te brojni drugi gosti. Program otvorenja nastupima su uveličali pjevački zbor Gradske udruge umirovljenika Našice i HKD-a “Lisinski”. Program je vodio počasni građanin Našica Branko Uvodić.

Današnji program obilježava niz zanimljivih događanja. Uz ostalo, natjecanje profesionalnih sjekača u šumarskim disciplinama, natjecanje u rezanju ručnom pilom za građanstvo, 16. Obrtnički sajam koji je otvorio izaslanik predsjednika Sabora – saborski zastupnik Hrvoje Šimić, zatim 13. Memorijalni kup “Matković – Ivić”, kuhanje čobanca i cijeli niz prezentacija i izložbi, kao i brojne degustacije.

Današnjim događanjima u Velikom parku prethodio je prijem u gradskoj vijećnici na kojem je gradonačelnik Krešimir Kašuba primio uzvanike i na kojem je prikazana i video prezentacija o projektima kulturne baštine u našem gradu.

Otvorenje festivala, atmosferu u Velikom parku te razgovore s gostima i sudionicima današnjih događanja mogli ste pratiti u izravnom prijenosu našeg Radija.

 

redakcijsko izvješće, foto: T.Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit