Otvorena izložba pučke pobožnosti Miroslava Šarića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Slovačkom centru za kulturu u Našicama sinoć je otvorena prva samostalna izložbe muzejskog djelatnika, istraživača i kolekcionara tradicijske baštine Miroslava Šarića pod nazivom „Kad cvatu bijeli ljiljani“, koja se osvrće na pobožnost sv. Antuna Padovanskog u našičkom i slatinskom kraju. Brojne goste i uzvanike pozdravile su ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Sandra Kralj Vukšić i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, koja je ukratko i predstavila autora. Kako je istaknuo Miroslav Šarić, izuzetno je zadovoljan odazivom prijatelja, suradnika i sugrađana, a istraživanja pučke pobožnosti pripadaju novijim temama u hrvatskoj etnologiji. Nabava predmeta odvijala se na crkvenim godovima ili su doneseni kao uspomena s hodočašća. U ime našičkih franjevaca nazočne je pozdravio gvardijan fra Tomislav Faletar, a dobrodošlicu svima poželio je i našički gradonačelnik Krešimir Kašuba. Suradnjom na ovoj izložbi izuzetno je bio zadovoljan i kustos Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić naglasivši kako ova izložba uskoro stiže i u slatinski kraj. Miroslav Šarić prigodno je darivao svoje suradnike na ovoj izložbi, a u glazbenom dijelu programa nastupili su članovi HKD-a Lisinski Našice.

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit