Otvoren 25. Memorijal Dore Pejačević

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Osnovna glazbena škola “Kontesa Dora”, Tamburaško društvo “Dora Pejačević” i Zavičajni muzej Našice sinoć su organizirali svečanost otvaranja jubilarnog 25. Memorijala Dore Pejačević u našem gradu. U koncertnoj dvorani škole održan je koncert “Povratak Steinway klavira” na kojem su nastupili sopranistica Josipa Bainac i klavirist David Hausknecht – glazbenici iz Beča. Uz ostala, izveli su djela Schuberta, Mahlera, Schumanna i Dore Pejačević, a kompozitor Akos Banlaky, čije su kompozicije također bile dio programa, osobno je bio nazočan koncertu. Goste i publiku pozdravila je ravnateljica Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Marina Kopri. O povijesnoj važnosti Steinway klavira, na kojem je muzicirao i jedan od najvećih svjetskih pijanista Arthur Rubinstein, govorila je ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak. Klavir se nalazi u holu škole, a želja je organizatora Memorijala što prije ga osposobiti za brojne buduće koncerte. Tome se nada i sopranistica Josipa Bainac, rođena Vinkovčanka, koja je nakon ovog našičkog koncerta najavila i brojne druge koncerte u regiji kako bi se prikupila potrebna sredstva za obnovu klavira.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit