Otkrivena spomen-ploča poginulim braniteljima iz Lađanske

Facebook
Twitter
Pinterest

U Lađanskoj je danas otkrivena spomen-ploča poginulim hrvatskim braniteljima iz ovog naselja – Ivici Oreškom, Karlu Stojakoviću i Valentinu Voniću. Spomen-ploča postavljena je na Mjesnom domu, a otkrio ju je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Kako je podsjetio, Ivica Oreški bio je pripadnik 132. brigade koji je poginuo na Paulin Dvoru, Karlo Stojaković također je bio pripadnik 132. brigade – poginuo je u Posavini, a Valentin Vonić bio je u 5. gardijskoj brigadi i poginuo je u Slavonskom Brodu.

-Uvijek ističem da je Grad Našice ponosan na svoje branitelje koji su dali najvrjednije što su imali – svoje živote u obrani Domovine, ali i na hrvatske branitelje koji su dali svoje zdravlje i danas su ovdje s nama. Svi su oni dali svoj ogroman doprinos u vrijeme kada je bilo najteže da bismo danas živjeli u slobodnoj, demokratskoj i najljepšoj Republici Hrvatskoj – zaključio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Predsjednik Mjesnog odbora Lađanska Mišo Svržnjak rekao je kako je danas prigoda odati počast onima koji su živote položili na oltar Domovine.

-Ovo je mjesto tuge, ali i ponosa; tuge zato što smo izgubili najbolje među nama – sinove, očeve, braću i prijatelje, a ponosa jer su njihova žrtva i hrabrost omogućili da živimo u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Zahvaljujem Gradu i našem gradonačelniku Krešimiru Kašubi, a posebno zahvaljujem Mati Kljajiću koji je izradio i donirao ovu spomen-ploču – istaknuo je predsjednik MO Lađanska Mišo Svržnjak.

Spomen-ploču, uz prigodnu molitvu i zahvalu, blagoslovio je župnik vlč. Goran Mitrović. Izaslanstvo je zatim položilo cvijeće i zapalilo svijeće na grobovima poginulih branitelja.

U nastavku dana odigrava se 5. Memorijalni turnir u boćanju na travi za poginule branitelje iz Lađanske, a u organizaciji Mjesnog odbora i Nogometnog kluba koji je okupio gotovo 30 ekipa. Program je popraćen gastro ponudom i glazbom te zajedničkim druženjem.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit